EkonomiGündem

Özel sektör çalışanları enflasyona ezdirilmeyecek: Çalışanların maaşlarına seyyanen zam geliyor!

Şirketler, yüzde 70 enflasyon ortamında çalışanları için harekete geçti! Temmuz ayında memur ve emeklilerin yılın 2. maaş zammını almalarına ek olarak, özel sektör firmaları da çalışanlarına ara zam için çalışmalara başladı.

Ülkede yalnızca memur ve emeklilerin değil, özel sektör çalışanlarının da alım gücü günbegün düşüyor. Bunun farkında olan kimi firmalar ise çalışanlarını enflasyona ezdirmeyecek zam adımlarını atmaya başladılar.

İŞ MOTİVASYONU ARTIYOR

Buna göre firmalar, yüzde 15 ile 30 arasında değişen zam ile çalışanlarının yüzlerini güldürüyorlar. Çalışan kesimin her yeni güne mutsuz uyandığı şu dönemde zam kararının verilmesi iş motivasyonunu da artırıyor.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre maaş artışlarının yanı sıra, bazı firmalar, yol, yemek ve bayram ikramiyeleri gibi yan ödemelerde de iyileştirmeler yaptıklarını bildirdiler. Asgari ücret artışı çerçevesinde yapılacak zamlarının vergiden muaf kısmın dışına çıkacağı ve artan miktarın vergilendirmeye tabi olacağına da işaret edilerek, bu çerçevedeki artışların da vergiden muaf tutulması istendi.

ASGARİ ÜCRET ERİYİP GİTTİ

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci yaptığı açıklamada, yılbaşında yapılan asgari ücret artışının ardından devam eden yüksek enflasyonun alınan zamları erittiğini belirterek, “Asgari ücretin yeniden revize edilmesi gerekiyor. Bu hükümet veya özel sektör olarak gerçekleştirilebilir. Şirketler kendi çalışanlarının enflasyon nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin devam etmemesi için ücret artışı yaparlar diye düşünüyorum” dedi.