Eğitim

Özel okul ücretleri iade edilecek mi? Açıklama yapıldı!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle okullar kapatılmış ve öğrenciler dijital kanallar üzerinden uzaktan eğitim görmeye başlamıştı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu dönem eğitim ve öğretim yılının kapatıldığını, okulların tekrar Eylül ayında açılacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından, “Özel okul ücretleri iade edilecek mi?” sorusu yeniden gündeme geldi.

Dünya çapında neredeyse 5 milyon insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü salgını Türkiye’de pek çok önem alınmasına neden oldu. Bu kapsamda 13 Mart tarihinde okullar tatil edildi ve öğrenciler evlerinden uzaktan eğitim görmeye başladılar. Ancak bugün yapılan Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna bu dönem eğitim ve öğretim yılının kapatıldığını, okulların tekrar Eylül ayında açılacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından özel okul ücretlerinin iade edilip edilemeyeceği merak konusu oldu.

Aysel Bozan Yılmaz’ın haberine göre; Önceki gün özel öğretim kurumları derneklerinden ÖZDEBİR Başkanı Naci Atalay, ÖZDER Başkanı Ahmet Akça, TÖZOK Başkanı Nurullah Dal, ÖZKURBİR Başkanı Hami Koç, TÖDER Başkanı İbrahim Taşel bir basın açıklaması yaptı.

Dönem başında iade edilecek

Ortak yapılan açıklamada, servis ve yemek hizmetleri için alınan ücretlerin, muhtemel telafi eğitimi sonrası, dönem başında hesaplanarak iade veya mahsup edileceği duyuruldu.

Özel okulların da alternatif eğitim uygulamalarına geçtiği bildirilen açıklamada,“Özel okullarımız, çeşitli uzaktan eğitim yöntem ve araçlarını da kullanarak birçok alternatif uygulamayı hayata geçirdiler. Milyonlarca saat online ders yapıldı, videolar çekildi, sorular çözüldü, sınavlar yapıldı, rehberlik desteği verildi. Kısaca özel okullarda uzaktan eğitim çalışmaları, öğrencilere ‘okul daha az yorucuydu’ dedirtecek kadar yoğun ve kesintisiz bir şekilde sürdürülüyor.” İfadeleri kullanıldı.