Gündem

ÖTV düzenlemesi gerçekleşmiş, zamın sinyali gelmişti: sigara fiyatları bir kez daha zam aldı! İşte Marlboro, Parliament, Camel, Winston güncel fiyatları

Bu yıl her yıldan daha sık alan tütün ve tütün ürünleri, satışından alınan Özel Tüketim Vergisi kapsamında (ÖTV), yılda iki kez zam alıyordu. Bu zamlar dışında herhangi bir zam almayan tütün ve tütün ürünleri, özellikle bu yıl çok sık zam aldı. Fiyatlandırma ile sağlıklı bir hayatın desteklenmesi konusunda politik görüşler de mevcutken, daha temmuz ayının başında 2 TL zam almış olan sigara fiyatlarına dün gerçekleştirilen ÖTV düzenlemesi ile bir kez daha zam geldi.

ÖTV DÜZENLEMESİ YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeni bir ÖTV düzenlemesi gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen ÖTV düzenlemesinin ardından hem vatandaşlar hem de tekel bayi sahipleri, bir tütün ürünü zammı bekleyişine girmişti. Beklenen o zam ÖTV düzenlemesinin gecesinde geldi.

ÖTV FARKI 3 TL

Gerçekleştirilen ÖTV düzenlemesinin ardından harekete geçen Japan Tobacco International (JTI), BAT, İmperial ve Philip Morris markaları güncel fiyatlarını yayınladı. Bu listenin ardından Marlboro, Parliament, Muratti, Lark, Chesterfield, L&M marka sigara zam geldiği görülürken, gelen zammın yaklaşık 3 TL olduğu öğrenildi.

EN UCUZ SİGARA 27,5 TL; EN PAHALI SİGARA 34,50 TL

Gerçekleştirilen son sigara zammının ardından en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları da ortaya çıktı. Son zam sonrası, JTI grubunun en ucuz sigarası 27,50 TL’ye kadar çıkarken; en yüksek sigarasının fiyatı 30 TL’yi buldu. BAT da zamlı fiyatlarını yayınladı ve en uygun sigara fiyatının 27,50 TL olduğunu açıkladı. Sigara zammı sonrası en pahalıya sigaraya sahip olan Philip Morris ise, Parliament’i 34,50 TL’ye yükseltti. Öte yandan Philip Morris’in en düşük sigarasının fiyatı son zam ile birlikte 30 TL sınırını aştı ve 30,50 TL oldu. Ayrıca, İmperial grubunun en yüksek sigara fiyatı 31 TL olarak açıklandı.