Gündem

Otobüslerde yeni dönem başlıyor: Flaş karar duyuruldu! Artık zorunlu oldu

Trafikte yeni kurallar belirlendi. Alınan karara göre, otobüs ve minibüslerde emniyet kemeri zorunlu oldu. Tüm yolcuların emniyet kemerini takması gerekecek. Vatandaşlar kurallardan memnun olduğunu belirtti. Öte yandan sürücüler de kuralları destekliyor.

Trafikte yeni kurallar eklendi. Kurallar 16 Ağustos’ta yürürlüğe girdi. Minibüs, otobüs ve taksilerde “çocuk bağlama sistemleri” zorunlu olurken tüm yolcular emniyet kemeri takmadan harekete izin verilmeyecek.

Yeni yürürlüğe giren, tüm yolcular emniyet kemerini takmadan otobüs ve minibüslerin hareket etmesine izin verilmeyeceği kuralını, vatandaşlarda, sürücüler de destekliyor.

ZORUNLU OLDU

Vatandaşlar, yürürlüğe yeni giren trafik kurallarını doğru ve mantıklı bulurken, otobüs sürücüleri ise sanılanın aksine getirilen kurallarla birlikte daha rahat edeceklerini belirttiler. Çocuğuyla birlikte terminalde otobüs bekleyen Sinem Aydoğan, “Çocuk bağlama sistemlerinin” zorunlu hale getirilmesi kararının çocuklar için daha iyi olacağını vurgulayarak ailelerin, toplu taşıma araçlarında çocuklarını zapt edemedikleri örneğini verdi. Yetişkinlerin de kemer takarak çocuklara örnek olması gerektiğine değinen Aydoğan, “Bence çocuklar için daha mantıklı bir karar çünkü otobüsteyken çok sıkılıyorlar. Çocuklar birden frene basılması halinde öne geri sarsılıyorlar ve aileler genelde zapt edemiyor. Bizlerin de kemer takması ve çocuklara örnek olması gerekiyor. Bence iyi bir karar olmuş” diye konuştu.

‘KURAL UYGULANIRSA GÜZEL OLUR’

Uzun yıllardır otobüs sürücülüğü yapan Salim Garyanar, ikaz etmelerine rağmen bazı yolcuların emniyet kemeri takmadığını belirtti. Kuralların uygulanması halinde daha rahat edeceklerini dile getiren Garyanar, “Biz kemerimizi takıyoruz ve yolcuları emniyet kemeri takmaları yönünde ikaz ediyoruz. İsteyen emniyet kemerini takar, isteyen takmaz, ama genelde yolcular tarafından takılıyor. Bu kural uygulanırsa çok güzel olur. Çocuklar için özel koltuk konursa çocukların yolcukları daha da güzelleşir. Yolcular genelde çocuklarını kucaklarına alıyor, yerde yatırıyor, biz de rahatsız oluyoruz çocuklar da oluyor” dedi.

Öğrenim gördüğü şehirden otobüs kullanarak sık sık memleketine giden öğrenci Emir Ayrın ise trafik kazası geçirdiği süreye kadar kendisinin de emniyet kemeri takmadığını belirterek, “Gayet mantıklı bir karar, umarım uygulanır. Geçen hafta trafik kazası geçirdiğim için trafikte çok tedirgin oluyorum benim için de daha iyi olur” ifadelerini kullandı.