Gündem

Otobüsler artık böyle olacak, resmen başlıyor: Binlerce vatandaşa duyuruldu!

Toplu taşıma kullanan vatandaşları ilgilendiren duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre resmen başlıyor. Yazılı açıklama ile yapılan duyuruda, özel halk otobüslerinde de artık kamera sistemiyle güvenli ve konforlu seyahat sağlanacağı bildirildi.

İstanbul’da İETT Dijital Dönüşüm Projesi hayata geçiyor. İETT çatısı altına topladığımız özel halk otobüslerinde de artık kamera sistemiyle güvenli ve konforlu seyahat sağlanacak, yoğunluk analizine göre hatlar planlanacak.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:


Özel taşımacılık işletme sistemi ÖTİS kapsamında İETT bünyesine bağlanan 3041 adet Özel Halk Otobüsünde araç sayısı ve dönüştürülen sistem bakımından dünyanın en büyük mobilite projesini hayata geçiriyoruz.

Güvenli ve konforlu olarak ikiye ayırıyoruz.

Güvenli kısmında kamera güvenlik sistemlerimiz şoför duygu durum analizi yapıp istenmeyen durumları otomatik tespit eden emniyet kemeri takmama telefonla konuşma dikkati yola vermeme yorgun ve uykulu olma gibi halleri otomatik olarak tespit edip kurmuş olduğumuz e-denetim ekibimizin önüne otomatik olarak düşmekte ve cezai müeyyideleri otomatik olarak uygulanmaktadır.

Kapıların üzerindeki yolcu sayma kameralarımız ile konforlu bir ulaşım sağlamak için bir çalışma yaptık.

Aracımızın 3 kapısından da inen ve binen yolcuları anlık olarak takip edip filo yönetim dairemizde ve ulaşım planlama dairemizde durak ve hat bazlı yoğunlukları anlık takip ettirerek planlamayı ve gerekirse ek sefer koymayı hedefliyoruz. Şuanda da yüzde 95 oranında bunda başarılıyız.

Araçlarımızın uzunluğuna göre, 8 ile 12 adet arasında iç ve dış IP kamera sistemimiz, USB şarj ünitelerimiz, yolcu bilgilendirme ekranlarımız özellikle dezavantajlı gruplarımızın, görme engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz aracın dışında gelen otobüsün hangi kod numaralı otobüs olduğunu, içindeyse otobüsün o anda hangi durakta olduğunu anons eden anons sistemimizi hayata geçirdik.