Gündem

Otobüse binen herkesi ilgilendiriyor: Artık tek kart kullanılacak!

Türkiye’de milyonlarca kişi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Bu kapsamda herkesi ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlanacak.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten toplu taşıma araçlarında kullanılan kartlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Farklı şehirlerdeki kartların tek bir çatı altında toplanacağını söyleyen Gülten, “Türkiye Kart uygulamamız da bir önceki şuralarda çokça tartışılmış ve kararları alınmış bir uygulamamız. Türkiye Kart, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak. Örneğin, İstanbul’da almış olduğunuz bir kartla Konya’daki toplu ulaşım araçlarına binebileceksiniz eğer Türkiye Kart özellikleri varsa…” ifadelerini kullandı.

Yüzde 100 geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanılıyor

Gülten yeni uygulama ile beraber kart yığınına ve milyonlarca lira masrafın önüne geçileceğini söyledi. PTT’nin çevreci adımlar atmaya başladığını açıklamalarında bildiren Gülten, “Yüzde 100 geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanabiliyoruz. Üzerindeki boyalar da suda çözünebilir. Elektrikli araç kullanımına ve yenilenebilir enerji kullanan araçları kullanmaya dikkat ediyoruz.” İfadelerini kullandı.