Gündem

Otellerde yeni dönem! Otellerde artık kimlik fotokopisi talep edilmeyecek!

Turizmin en yoğun olduğu kentlerden Antalya’da birçok işletme, işletmeye giriş yapan misafirlerden kimlik bilgileri talep ediyor. Alınan kimlik bilgileri ise jandarma ve polise bildiriliyor. Kimlik fotokopileri bilgileri ise jandarma ve polisle paylaşılarak kayıt altına alınıyor.Otele giriş yapan bazı misafirler kimlik bilgilerinin alınmasına izin vermezken çoğu kişi bukonu hakkında sıkıntı yaşamıyordu.

6 AY UZATILDI

POYD Başkanı Ülkay Atmaca, otele gelen tüm misafirlerin kimlik bilgilerini almak ve sistemlerine işlemek zorunda olduklarını söyledi. 1 Ocak 2020’den itibaren kanunla ilgili hazırlıklarını yaptıklarını, ancak sürenin 6 ay uzatıldığını öğrendiklerini belirten Atmaca, “Bütün tesis yöneticileri bu konuyla ilgili hazırlıklarını yaptı. Ne yapmamız gerekiyorsa, ona göre hareket edeceğiz. Çok hassas ve büyük cezaların olduğu bir konu. Biz müşterinin bilgilerini alıp, belli bir süre saklayıp sonra da imha ederiz” dedi.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Dinçer Sarıkaya ise Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında artık kimlik fotokopilerinin alınmaması kararına ilişkin: “Polis ve jandarma, giriş yapan her müşterinin bilgilerinin yarım saat içinde güvenlik gerekçesiyle kendilerine bildirilmesini istiyor. Aynı şekilde çıkış yapan kişinin de yarım saat içerisinde bildirilmesini istiyor. Bizim gibi yüksek müşteri potansiyeli olan otellerin fotokopi almadan işlem yapması çok zor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın