EğitimGündem

ÖSYM duyurdu: Yerleştirme işlemleri için tercihler başladı, en fazla 8 tercih yapabilirsiniz!

ÖSYM bugün yeni bir duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, yerleştirme işlemi için tercihler başladı. Adayların en fazla 8 tercih yapabilecekleri bildirildi.

ÖSYM kamuoyunu sınavlar, tercihler, yerleştirmeler ve sonuçlar hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Son olarak YKS Milli Sporcu yerleştirme işlemleri için tercihlerin başladığı bildirildi. Buna göre adaylar en fazla 8 tercih yapabilecekler.

Konu ile ilgili açıklamada şu ifadeler yer aldı:

2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzunun 7.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular, 15 – 21 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Tercih işlemi, 21 Eylül 2022 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Başvuruları Merkezimizce kabul edilen adaylar, tercihlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak yapacaklardır.
Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecektir.
Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamaların aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Kamuoyuna ve adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIGI

2022-Milli Sporcular Kontenjan Listesi ve Koşullar listesi de ÖSYM tarafından duyuruldu. Adaylar listeye, https://www.osym.gov.tr/TR,23971/2022-yks-milli-sporcu-yerlestirme-islemleri-basvuru-bilgileri.html internet adresi üzerinden ulaşabilecekler.