Eğitim

ÖSYM duyurdu: Tercihler bugün başladı!

ÖSYM internet sayfası üzerinden önemli bir duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre tercih alım işlemleri bugün başladı. Adaylar tercihlerini 30 Haziran – 07 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM yaptığı yazılı açıklama ile KPSS-2022/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması işlemlerinin bugün başladığını bildirdi. Tercih işlemleri 7 Temmuz tarihine kadar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapılabilecek.

ÖSYM konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 30 Haziran – 07 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 07 Temmuz 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/1 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Tercih Kılavuzunda bulunanlar:

Genel Bilgiler
TABLO-1.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
Özel Koşullar
Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları
Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar
Mezun Olunan Ön Lisans Programı
Mezun Olunan Lisans Programı
Dilekçe

Adaylar tercih kılavuzuna ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirler.