Personel Alımı

ÖSYM bugün duyurdu: Sözleşmeli personel alımları için tercihler alınmaya başladı!

ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden yeni bir duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için tercihlerin bugün alınmaya başlandığı belirtildi. Adaylar tercihlerini 8 Kasım tarihine kadar gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM’den Ticaret Bakanlığının sözleşmeli pozisyonları için tercih işlemleri açıklaması geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ticaret Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/9 Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 03 – 08 Kasım 2021 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 08 Kasım 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2021/9 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Ticaret Bakanlığı KPSS-2021/9 Tercih Kılavuzu

Adayların, bu kılavuzdaki sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 6 Eylül 2020 ve 25 Ekim 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2020-KPSS Lisans, 2020-
KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekmektedir.