Eğitim

ÖSYM bu sınavlara girecek öğrencilerin sınav yerleri ile ilgili açıklama yaptı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020 YKS) ile Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2020-MSÜ) girecek öğrenciler için, sınav yerleri ile ilgili açıklama yaptı.

ÖSYM 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020 YKS) ile Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2020-MSÜ) girecek öğrenciler için duyuruda bulundu. Resmi internet sitesi üzerinden duyuru yapan ÖSYM, corona virüsü salgını nedeniyle atandıkları sınav merkezinin bulunduğu ilden farklı bir yerde kalanların, sınav adresi talepleri için başvuruda bulunabileceği açıklandı.

İŞTE ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN DUYURU

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, “2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020 YKS) ile Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2020-MSÜ) başvuran adayların atamalrı, ilgili sınava başvurularında birinci sırada tercih ettikleri sınav merkezlerine yapılmıştır. Ancak koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle atandıkları sınav merkezinin bulunduğu ilden farklı bir ilde ikamet etmek zorunda kalan ve bu nedenle sınav merkezi değişikliği yapmak isteyen adaylar, sınav merkezi değişiklik taleplerini dilekçe gibi yollarla daha önce ÖSYM’ye göndermiş olan adaylar dahil, sınav merkezi değişikliği taleplerini, değerlendirilmek üzere 29 Mayıs 09.00-23.59 saatleri arasında ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet adresinden Başkanlığımıza iletebileceklerdir. Adaylarımıza önemle duyurulur. “ ifadeleri kullanıldı.