Eğitim

ÖSYM açıkladı: O sınava başvurular başladı! İşte başvuru kılavuzu

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı hakkında açıklama yaptı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınav başvurularının başladığını belirterek, 7 Kasım 2020 tarihinde uygulanacağını duyurdu. İşte ÖSYM’nin o açıklaması…

ÖSYM 2020 yılı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre sınava başvurular bugün başladı. Sınava katılmak isteyen adayların en geç 28 Eylül tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. ÖSYM tarafından yayınlanan başvuru kılavuzuna adaylar haberimizden ulaşabilirler.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

2020-İSG Başvurularının Alınması

2020-İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2020-İSG), 07 Kasım 2020 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 18 – 28 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.
Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-Kaymakamlık kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların ilgili Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KILAVUZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.