GenelSağlık

Op. Dr. Deniz Küçükkaya Liposuction Nedir? Kimler Uygundur? Sonuçlar Kalıcı mıdır?

Vücudun belirli bölgelerinde ortaya çıkan yağlanmaya bağlı sorunların giderilmesinde tercih edilen liposuction yöntemi günümüzde önemli bir tedavi yöntemi olarak ön plana çıkmaktadır.

Bu tedavi yöntemi uygulanmadan önce öncelikle düzenli olarak egzersiz uygulayarak ilgili bölgelerde bir miktar incelme sağlanması önemlidir. Günümüzde çeşitli sağlık merkezlerinde bu işlemler uygulanıyor.

Genellikle liposuction  onsekiz yaşını doldurmuş  ve bölgesel yağ fazlalıkları olan ameliyat olmasına engel olmayan  herkese uygulanabilecek bir yöntemdir. Bölgesel yağ fazlalıklarıyla birlikte   deri sarkıklığının olduğu kişilerde liposuctionla beraber germe ameliyatları da gerekebileceği unutulmamalıdır.

Op. Dr. Deniz Küçükkaya Kimdir?

1977 Zonguldak doğumlu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur. Kısa bir dönem Zonguldak’ta pratisyen hekimlik yaptıktan sonra Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik  Cerrahi uzmanlık eğitimini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almıştır. Uzmanlık eğitiminin tamamlanmasından hemen sonra Gölcük Asker Hastenesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak askerlik hizmetini yerine getirmiştir. Sonrasında Denizli Servergazi Devlet Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamlamıştır. Mecburi hizmeti sırasında Denizli’ de estetik cerrahi ameliyatlarını oldukça sık yapmış ve bu konuda basın ve halk tarafından yoğun ilgiyle takip edilmiştir. Mecburi hizmet sonrasında 2010 yılında istifa ederek İstanbulda estetik cerrahi ağırlıklı olmak üzere özel çalışma hayatına başlamıştır. Dumankaya İkon’da bulunan muayenehanesinde hizmet vermeye devam etmektedir. Belirli aralıklarla yurtdışı hasta görüşmelerine gitmekte ve buradaki hastalarıyla birebir ilgilenmektedir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş birçok çalışması mevcuttur. Tıp fakültesi yıllarında ve asistanlık eğitimi sürecinde tiyatroyla yakından ilgilenmiştir. Aldığı tiyatro eğitimleri sonrasında birçok profesyonel ekiple çalışmış ve oyunlarda rol almıştır. Kısa bir dönem sinemayla da ilgilenip kısa filmlerde rol almış ve festivallere katılmıştır. İş yoğunluğu nedeniyle ancak iyi bir izleyici olarak tiyatro ve sinema ile olan ilişkisini sürdürmektedir. Evli ve Rüzgar isimli bir erkek ve Cemre isimli bir kız çocuk babasıdır.

Liposuction Nedir?

Plastik cerrahi alanında yağ almak için kullanılan bir tedavi yöntemi olan bu yöntem vakum yöntemiyle yağların alınması olarak tarif edilebilir. Liposuction ameliyatının esası vakumla yağların alınması iken  yağların alınması sırasında işlemi kolaylaştrmak için lazer ve ultrason özellikli cihazlar da kullanılmaktadır.Ultrason özellikli olan sisteme vaser liposuction denmektedir.

Genellikle genel anestezi altında uygulanan bu yöntem aynı zamanda hastaların az acı hissettiği bir yöntemdir.  Bu tedavi yönteminde klasik teknik , lazer  ve vaser yöntemleri en sık kullanılan yöntemler arasında bulunuyor.

Liposuction için kimler uygundur?

Genellikle onsekiz yaşını doldurmuş herkes için liposuction yöntemi uygulanabiliyor. Bunun yanında aşırı kilolu olanlarda yani ciddi morbid obezitesi olanlarda ve ameliyat olmasına engel olan hastalığı olanlarda yapılması uygun değildir.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Bu yöntem esas olarak kalıcı olarak yağların vücuttan uzaklaştırılmasını sağlıyor. Yağ hücresinin kendisini yenileyebilme özelliği yoktur.  Bu tür nedenlerden dolayı bu tedavi yöntemi ile yağ aldırmanın kalıcı etkilerinin olduğunu ifade etmek mümkündür. Birçok hasta bu tür avantajları nedeni ile bu yöntemi kalıcı olarak tercih ediyor.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction yöntemleri olarak  birçok   farklı  yöntem mevcuttur. Kullanılacak olan cihazlar tekniklerin temelini belirlemektedir.  Aslında tüm teknikler klasik liposuction üzerine kurulmuştur . Klasik liposuctionda  ıslak teknik olarak da geçen çoğu zaman ağrıyı ve kanamayı azaltmak için yağ alınacak bölgelere serumlardan  hazırlanan özel solüsyonlar verilmektedir.  Sonrasında ise yağlar, kanüller aracılığıyla vakumlanarak vücuttan  alınmaktadır.  Lazer liposuctionda yağlar  lazer ile eritilerek  alınmaktadır. Vaser liposuctionda ise  ultrason enerjisiyle yağlar eritilmekte ve  böylece lazer liposuctionda olduğu gibi yağlar daha kolay alınmaktadır. Bu yöntemlerin hangisinin kullanılacağı muayeneniz sırasında  hekim  tarafından belirlenmektedir.

Liposuction Öncesi

Bu tedavi yöntemi önemli bir tedavi olduğundan operasyon öncesi hastanın bazı kriterleri karşılaması gerekmektedir. Örneğin hastanın vücut kitle indeksinin istenilen seviyede olması gerekiyor. Aynı zamanda dolaşım sisteminin sağlıklı olması, hastanın da sigarave alkol  gibi kötü alışkanlıklardan uzak durması  da aranan özellikler arasında bulunuyor.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor?  

Vücudun genel olarak yağ bulunan  her bölgesine uygulanan  bu yöntem sayesinde genellikle kadınlarda basenlerin, kalça bölgesinin ve karın bölgesinin yağlardan arındırılması amaçlanıyor. Erkek hastalarda ise karın bölgesinde oluşan yağ fazlalıklarının alınması sırasında yine bu tedavi yöntemi ön plana çıkmaktadır.  Ayrıca sırt, bel, gıdı, bacak içleri, ayak bilekleri, özellike erkeklerde memelere de yaygın olarak uygulanmaktadır.

Günümüzde hastaların kısa iyileşme süreçlerine neden olması ve kalıcı bir tedavi yöntemi olması ile de ön plana çıkıyor. Liposuction fiyatları ise sağlık merkezine göre değişiyor.

Liposuction Sonrası Süreç

Operasyon işlemi sonrasında hastanın  korse kullanması tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda hastanın bu tür işlemler sonrasında birkaç gün istirahat etmesi önemlidir.

İşlem sonrası oluşan ödemleri atabilmek için hastanın bol bol yürüyüş yapması gerekebilir.  Sağlık merkezlerinin uyguladığı liposuction fiyatları tedavi yöntemlerine göre değişiklik gösterebiliyor.

Liposuction Fiyatları

Farklı firmalar ve sağlık merkezlerinin fiyatlandırmaları da birbirinden farklı oluyor. Hastaların bu tür nedenlerden dolayı tedavi aşamasında farklı sağlık merkezlerinden bilgi almaları yararlarına olacaktır.

Günümüzde tedavi yöntemlerinin farklılaşması nedeni ile fiyat aşamasında hasta beklentilerinin karşılanması aşamasında farklı sağlık merkezleri fiyat politikaları liposuction fiyatları hakkında hastaların akıllarında soru işaretlerinin kalkması adına önemli bir detay olarak görülüyor.

https://www.denizkucukkaya.com/liposuction-fiyatlari/  hakkında bilgi için hemen tıklayın.