Gündem

Ons altında düşüş, gram altında yükseliş… Yeni piyasa haftası altını etkiledi, fiyatlar hiç beklenmedik seviyelere kadar ulaştı!

Bir süredir yükseliş trendi içerisinde seyreden ve yeniden pik noktasına ulaşan altın fiyatlarında yeni piyasa haftası da hareketli başladı. Haftaya kazanç ile başlayan gram altın yatırımcısını memnun ederken, bugün ons altında analizcilerin ve piyasa uzmanlarının beklemediği bir düşüş yaşandı. Öte yandan tüm bu yükseliş ve düşüşlerden çeyrek, yarım, tam ve cumhuriyet yani ata altın da etkilendi.

GRAM ALTIN İÇİN YÜKSELİŞ DÖNEMİ DEVAM EDİYOR

Yükseliş konusundaki istikrarını bu hafta da sürdüren gram altın, bir süre önce ulaştığı 950 TL ve üzerindeki seviyeleri bugün de korudu. Yeni piyasa haftasına oldukça hareketli başlayan gram altın, saat 11.48 itibariyle bin 24 lira 63 kuruştan işlem görmeye başladı. Bir önceki işlem gününe göre yüzde 0,22 değer kazanan gram altın, bugün en düşük bin 22 lira 17 kuruş; en yüksek ise, bin 32 lira 54 kuruştan işlem gördü. Ancak, aynı yükseliş ons altın için geçerli olmadı. Bir önceki piyasa gününe göre, güne düşüşte başlayan ons altın, yüzde 0,15 değer kaybetti ve şimdilerde bin 773 lira 70 kuruştan işlem görmeye başladı.

ALTININ SALTANATINI BİRAZ DAHA SÜRECEĞE BENZİYOR

Para ve altın piyasa uzmanlarına göre, gram altındaki yükselişin kış aylarına kadar cüzi miktarlarda artarak devam etmesi bekleniyor. Yüzde 0,22 değer kazanan çeyrek, yarım, tam ve cumhuriyet altını da bu görüşü, yeni piyasa haftasına başladığı gün destekledi. Çeyrek altın bugün ortalama bin 654 lira 75 kuruştan işlem görürken, yarım altın ortalama 3 bin 309 lira 50 kuruştan; tam altın ortalama 6 bin 619 lira 1 kuruştan; cumhuriyet altını ise ortalama 6 bin 844 lira 43 kuruştan işlem görmeye başladı. Öte yandan 22 ayar altın bugün yüzde 0,26 oranında değer kazandı ve ortalama 938 lira 54 kuruştan işlem görür hale geldi.