EkonomiGündem

Önleminizi alın: Doğalgazın ardından elektriğe de kısıtlama geliyor!

Doğalgazın ardından elektriğe de kısıtlama geliyor. Enerji Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada, doğalgazın yanı sıra, doğalgaza bağlı olarak elektriğe de kısıtlama geleceği bildirildi. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), mesken harici kullanıcılara kısıtlama uygulanacağını açıkladı.

Doğalgazın ardından elektrikte de kısıtlama yapılacak. TEİAŞ’ın internet sitesinde yer alan açıklamada, Ağrı ili Gürbulak ilçesi doğal gaz boru hattı arızası nedeniyle doğal gaz kombine çevrim santrallerine kısıntı uygulanacağı anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili dağıtım şirketleri ve teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır.”

ELEKTRİĞE KISITLAMA

Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, doğalgazın yanı sıra, doğalgaza bağlı olarak elektrik tüketiminde de kısıtlamaya gidileceği belirtildi.

Açıklamada, “Elektrik ve doğalgaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğalgaz ve buna bağlı olarak da elektrik tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır” denildi.