GenelGündemSağlık

Omicron varyantından şüphelenenler bu iki semptoma dikkat etsin: Hastalığı belirleyici…

Koronavirüsün son dönemde hızlı bir şekilde yayılmaya başlayan ve dünya genelinde ani vaka artışlarının sorumlusu olarak belirtilen Omicron varyantının mutasyonlu versiyonu olan BA.2 ile ilgili uzman araştırmaları sürüyor. Son yapılan araştırmalardan biri de iki belirleyici semptomu ortaya çıkardı.

İngiliz medyası, orijinal Kovid-19 virüsünden çok daha bulaşıcı olan Omicron varyantının alt türünün de çok hızlı bulaştığını belirtiyor. Genetik dizilimi dolayısıyla orijinal Omicron varyantına çok benzeyen ve tespit edilmesi daha güç olan Omicron BA.2 varyantının ise iki önemli semptomu olduğu vurgulandı.

İKİ ÖNEMLİ BELİRTİSİ VURGULANDI

İngiltere’de yapılan ZOE Kovid-19 araştırma grubunun sonuçlarını paylaşan İngiliz basını, Omicron BA.2’nin hastalığın başında iki semptom gösterdiğini ve bunlardan birinin halsizlik olduğunu aktarırken diğerinin ise baş dönmesi olduğunu yazdı. Haberlerde, “Bu semptomlar hastalıktan bulaştıktan iki-üç gün içinde ortaya çıkabilir ve vücutta daha uzun süre kalabilir. Eğer bu semptomlar sizi birkaç gün rahatsız ediyorsa doktorunuza görünün” ifadeleri kullanıldı.

BA.2 varyantının genelde ciğerleri etkilemediğini aktaran uzmanlar, koku ve tat kaybının ve nefes darlığının ise bu varyantta olmadığı kaydedildi.