GenelGündem

Ölüm saçan oyun geri döndü!

Dünya çapında pek çok intiharın nedeni olarak gösterilen "Mavi Balina" isimli oyun geri döndü.

Dünya çapında pek çok çocuğu ölüme sürekleyen “Mavi Balina” oyunu bu kez de İran’da görüldü. Uzmanların her defasında aileleri uyardığı oyun 3 can daha aldı. Oyunu oynadıkları iddia edilen 4 gençten 3 tanesi intihar etti.

Oyun bugüne kadar pek çok intihar ile bağdaştırılmıştı. Bu kez de oyunu oynadıkları iddia edilen ve Doğu Azerbaycan, Erdebil, Huzistan ve İsfahan eyaletlerinden gelerek Mazenderan eyaletine bağlı Mahmudabad ilçesinde toplanan 4 genç, Hazar Denizi’ne atlayarak intihar girişiminde bulundu.

İran devlet televizyonuna bağlı Genç Gazeteciler Cemiyeti Haber Ajansına (YJC) konuşan Mazenderan Dalgıçlar ve Cankurtaranlar Kurumu Başkanı Naki Kerimiyan, 4 gencin intihara kalkıştığını, bir tanesinin kurtarıldığını fakat 3 gencin hayatlarını kaybettiğini bildirdi.

Kerimiyan’dan alınan bilgiye göre, intihardan kurtarılan genç, diğer üç genci tanımadığını ve “Mavi Balina” oyununun finalini gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

İNTİHARA SÜRÜKLEYEN MAVİ BALİNA NEDİR

Orijinal adı “Siniy Kit” olan “Mavi Balina” oyunu söylentiye göre adını ünlü bir Rock grubunun şarkısından alıyor. “Neden çığlık atarsın/Kimse sesini duymazken/Konu ne, konu ne” sözlerinin yer aldığı şarkı, ağı delip geçemeyen devasa bir mavi balinanın öyküsünü anlatıyor.

2016 yılında Rusya’da tutuklanan oyunun kurucusu Philipp Budeikin ifadesinde oyun hakkında; “Toplumda temizlik yaptığını ve kurbanlarının birer biyolojik atık” dedi.

Oyun, sosyal ağlar üzerinden katılan oyunculardan, çoğu şiddet içerikli, 50 farklı görevi yerine getirmesini istiyor. Oyunu bitirmek için çıkan son görev ise yüksek yerden atlayarak ya da kendini asarak intihar etme.