GündemMagazin

Olay TV’den flaş karar! Kapanacak

30 Kasım’da yenilenmiş kadrosuyla İstanbul’daki yeni ofisinde yayına başlayan Olay TV’den flaş karar çıktı. Olay TV alınan bilgilere göre kapanma kararı aldı. Peki Olay TV neden kapanacak? İşte detaylar

“BU YAYIN POLİTİKASI BENİ AŞTI”

Olay TV’nin sahibi Cavit Çağlar’ın “Bu yayın politikası beni aştı, ismimi de frekansımı da çekiyorum” dediği ileri sürüldü.

Independent Türkçe’nin haberine göre ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Çağlar’ı arayıp isim listesi vererek; yeniden yapılanma istediği iddia edildi. 30 Kasım’da yeni ekiple yayın hayatına başlayan ve Çağlar’ın sahibi olduğu kanal yerine başka bir kanalla yola devam etme arayışının sürdüğü öğrenildi.T24’ün öğrendiği bilgiye göre ise Olay TV ile yolların ayrılması nedeniyle yeni kanal görüşmeleri yapılıyor. Anlaşmanın sağlanması durumunda yeni logo ile yola devam edilecek.

Çalışanları toplayıp konuşan Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar Cavit Çağlar’la yolların ayrıldığını doğruladı ve “Bu ekip aynen devam edecek. Bir medya grubunu satın aldık. Şimdiki binamızda aynen devam edeceğiz” dedi. Ancak satın alınan medya grubunun adı açıklanmadı.

25 ARALIK 2020’DE KAPANMASINA KARAR VERİLDİ

MedyaRadar’ın iddiasına göre Olay TV’nin frekans ve isim hakkını elinde bulunduran Cavit Çağlar, kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal ile anlaşmazlığa düştü. Anlaşmazlığın çözüme kavuşturulamaması nedeniyle Olay TV’nin 25 Aralık 2020 tarihi itibariyle kapanmasına karar verildi.Sarılar: Tüm söylenenler iddiaIndependet Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, kanalın patronu Cavit Çağlar açıklama yapmazken, Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, “Resmi açıklama yapılana kadar tüm söylenenler iddia boyutunda” dedi.

OLAY TV KİMİN?

1994-2019 yılları arasında Bursa’nın yerel televizyon kanallarından biri olan Olay TV, sahibi Cavit Çağlar tarafından yayın hayatı sonlandırılmıştı. Daha sonra kanal İş İnsanı Hüseyin Kalkan’a satıldı. 2020 yılında kanal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın bir ekip tarafından devralındığı iddia edildi.