Eğitim

Okulların Açılması Hakkında Bakan Selçuk’tan Kritik Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk açıklamalarında 31 Ağustos'ta okullar açılacak mı derken bunun olmasını temenni ettiklerini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında okulların açılacağı hafta ne olacağının bugünden itibaren bilinmeyeceğini ifade etti. Bakan Selçuk velilerin emin olmasını öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin her şeyden önce geldiğini ifade etti.

Açıklamalarında 31 Ağustos’ta açılacak mı derken, bunun olmasını temenni ettiklerini belirten Bakan Selçuk mevzuat gereği takvimin bugünden itibaren açıklanması gerektiğini vurguladı.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Velilerim şundan emin olsun, öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın güvenliği bizim için her şeyden önce. Biz 31 Ağustos’ta açılacak mı derken, bunun olmasını temenni ediyoruz. Mevzuat gereği takvimi bugünden açıklamak zorundaydık. 31 Ağustos’ta okullar açılsın derlerse de biz buna hazırız. Karma modele de hazırız. Biz uzaktan eğitime hazırız buna şüpheniz olmasın.

Çocuklarımızın sağlını korumak için almamız gereken önlemler ne diye sorarak ilerliyoruz. Bizim ölçümüz çocukların sağlığını koruyarak çocukları okullara almak. Biz öğrencileri bir metrekareye sığdırmaya çalışmıyoruz. Seyreltme eğitim derler ise biz de ona göre biz çalışma yaparız.