Gündem

Okullarda Yüz Yüze Eğitim Yarın Başlıyor Okullar Haftada Kaç Gün Ders Verecek? Ders Saatleri Değişecek Mi?

Pandemi döneminde yaşanan kaybın telafisi için okullar açılacak. Alınan kararlarla birlikte 6 Eylül itibariyle okullar yüz yüze eğitime geçecek. Salgın kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda okullar Pazartesi günü öğrencilere kapılarını açacak. Okullar eskiden olduğu gibi 5 gün yüz yüze eğitim verecek.

Okullara 650 Milyon TL Salgın Ödeneği Ayrıldı

Salgın kapsamında tüm tedbirlerde eksiksiz alınacak. Okulların yanı sıra kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacak. 58 bin civarında okula salgın tedbirleri kapsamında maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyaçlarıyla ilgili 650 milyon lira ödenek ayrıldı. Okullar için ayrıca 113 bin temizlik personeli görevlendirildi. Tüm okullara yeterli sayıda maske temin edilecek.

Aşı Olmayan Öğretmenlerden Haftada 2 Kez PCR Testi İstenecek

Okullara “Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi gönderildi. Rehbere göre aşı olmayan öğretmenler ve okul çalışanları için haftada 2 kez PCR testi istenecek.  Okul içerisinde ortak alanlarda mesafeye ve maske kuralına dikkat edilecek. Okullarda bulunan ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarındaki maske atık kutularının günlük boşaltılması sağlanacak. Okullarda belli noktalara el dezenfektanları konulacak. Öğretmenler öğrencileri maske, mesafe ve hijyen konularında her fırsatta uyaracak.

6 Eylül itibariyle açılacak olan okullar ders saatleri azaltılmadan önceki yıllardaki gibi eğitime devam edecek. Ders saatleri 40 dakikayı aşmayacak şekilde belirlenecek. Sınıf düzeni de öğrencilerin sayısına göre ayarlanacak. Teneffüslerde sosyal mesafeye dikkat edilecek. Teneffüs saatleri farklı zamanlarda düzenlenecek. Ders ve teneffüs saatlerinde kalabalık gruplar oluşturulmaması sağlanacak. Okulun başlangıcında velilere, olası hastalık durumunda bilgi paylaşabilmeleri için bilgilendirme formu verilecek.

Okullara Ziyaretçi Alınmayacak

Bu dönemde alınan önlemlerden bir diğeri ise veli ve ziyaretçilerin okul bahçesi de dahil okul içerisine girişlerine izin verilmeyecek. Zorunlu durumlarda ise ziyaretçilerden HES kodu istenecek ve maskesiz ziyaretçiler okula alınmayacak. Okulların takibi sürekli olarak Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak.