Eğitim

Okullarda maske takmak zorunlu mu? Okullarda ücretsiz maske dağıtılacak mı?

5 Ekim tarihinde açılan meslek liselerinin ardından, 12 Ekim Pazartesi günü ilkokul 1’inci sınıflarla birlikte, 2, 3, 4; ortaokul 8’inci sınıf ve lise 12’nci sınıflarında okullara gideceği açıklandı. Bu nedenle vatandaşlar tarafından okullarda corona virüsüne karşı alınan tedbirler merak ediliyor. Peki, okullarda maske takmak zorunlu mu? Okullarda ücretsiz maske dağıtılacak mı?

Türkiye’de corona virüsü salgını sonrası kademeli eğitime geçildi. Milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim görürken, yüz yüze eğitim içinde adımlar atılmaya başlandı. İlk önce anaokullarının ve 1. Sınıf öğrencilerin başladığı yüz yüze eğitim, meslek lisesi öğrencileri ile devam etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un son açıklamalarına göre ise 12 Ekim tarihinde, 2, 3, 4; ortaokul 8’inci sınıf ve lise 12’nci sınıf öğrencileri de yüz yüze eğitime geçecek. İsteyen veliler çocuklarını okula gönderirken, istemeyen veliler uzaktan eğitime devam edebilecek. Bu hususta yüz yüze eğitim ile ilgili olarak en çok okullarda maske kullanımı olup olmayacağı merak ediliyor.

Öğrencilere rehberlik yapılacak

Yüz yüze uygulama eğitimlerinin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi için gerekli tedbirler de alındı. Buna göre öğrencilere, okulda geçirdikleri ders içi/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirmeler yapılacak. Okul yöneticileri ve öğretmenler tarafından takibinin yapılarak okuldaki yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”na göre gerekli bilgilendirmeler yapılacak.

81 ile maske desteği sağlanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda maske dağıtımına ilişkin olarak, “Önümüzdeki üç hafta içinde tüm öğrencilere ücretsiz maske desteği vereceğiz. 81 ilde ihtiyaç duyulan maskeleri, mesleki eğitim kurumlarımız ve halk eğitim merkezlerimizde üreterek okullarımıza ulaştırdık.” Açıklamasında bulunmuştu.