Eğitim

Okullar yeniden kapatılacak mı? Bakan Özer açıkladı!

Corona virüsü pandemisi Türkiye’de etkisini göstermeye devam ediyor. Yüz yüze eğitimin yeniden başlaması ile beraber okullardan da vaka haberleri geliyor. Bu nedenle özellikle veliler okulların yeniden kapatılıp kapatılmayacağını merak ediyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer tarafından yapılan açıklamalarda, “Artık okulları kapatabilme lüksümüz asla bulunmamaktadır.” İfadeleri kullanıldı.

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından depreme karşı yenilenen Erenköy Kız Lisesi’nin açılışında Bakan Özer önemli açıklamalarda bulundu. Uzaktan eğitim sürecinde görev almış öğretmenleri fedakârlıklarından dolayı tebrik ettiğini belirten Bakan Özer, yüz yüze eğitime ilişkin de açıklamalarda bulundu.

“Artık okulları kapatabilme lüksümüz asla bulunmamaktadır. “

Açıklamalarında artık okulları kapatabilme lükslerinin olmadığını söyleyen Bakan Özer şu ifadeleri kullandı:

“Çözümün aşı olduğu ve aynı zamanda temizlik, maske ve mesafe olduğu bir ortamda artık eğitimin yüz yüze olmasına tahammül edebilmemiz mümkündür. Artık okulları kapatabilme lüksümüz asla bulunmamaktadır. 1,5 yıllık süreç içinde ne kadar dijital platformlardan destek verilirse verilsin, yüz yüze eğitimin yerine hiçbir dijital platform ikame edilemez. Çünkü okullarımız sadece öğrenmenin olduğu mekanlar değildir. Sağlık Bakanlığımız ile yürüttüğümüz koordinasyon çerçevesinde 3. haftaya girdik ve geçmişte olduğu gibi il ve ilçe bazlı okul sistematiğinde bir kapatma yok. Vaka bazlı ve sınıf bazlı.”

“Genç insanların sağlıklı şekilde büyümesi milli güvenlik meselesi”

Okulların açık kalması için toplumun tüm kesiminin sağlık kurallarına riayet etmesi gerektiğini söyleyen Bakan Özer açıklamalarının devamında, Dünya artık, PISA’daki OECD’nin yaptığı araştırmalarındaki puan artışının, kaç trilyon dolarlık gayri safi milli hasılada artışını hesaplıyor. O zaman Kovid’ten dolayı uzaktan eğitimin öğrenme kayıplarının getirdiği mutlaka bir maliyet de var. Onun için milli güvenlik meselesi. Genç insanların sağlıklı şekilde büyümesi milli güvenlik meselesi. ” ifadelerini kullandı.