Gündem

Okullar ve sınavlarla ilgili flaş açıklama: Duyuru yapıldı!

Depremin ardından okullarla ilgili alınan kararlar peş peşe duyuruldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarla ilgili önemli açıklamalarca bulundu. Bakan Özer, 71 ilde eğitimin 29 Şubat’ta başlayacağını bildirirken, deprem bölgesindeki 0 ilde ise 1 Mart’a kadar eğitime ara verileceğini duyurdu. Öte yandan sınavlarla ilgili de açıklama yapıldı.

Depremin ardından okullar ve sınavlarla ilgili önemli açıklama yapıldı. Bakan Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde şuan 1 Mart’a kadar eğitime ara verileceğini ve 1 Mart’tan sonrada duruma göre bakılacağını belirtti.

Bakan Özer’in açıklamaları şu şekilde;

“Türkiye’yi normalleştirmemiz için eğitimi normalleştirmemiz lazım. Ana itici güç eğitim. 71 ildeki eğitimi 20 Şubat’ta başlatacağımızı açıklamıştık. Depremden etkilenen illerimizde okulların 24 tanesi yıkıldı, 83 tanesinde ağır hasar var. Şubat ayının sonuna kadar tüm okullardaki hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz.

Deprem bölgesinde 1 Mart’ta eğitim başlayacak demedik. 1 Mart’a kadar bu 10 ilde eğitim öğretime ara veriyoruz. Duruma bakılacak. 1 Mart tarihini öteleyebiliriz de.

Şu anda bizim hasarımız diğer binalara göre çok az. 20 bin 868 binamızın 24’ü yıkıldı. Tüm okulların hasar tespit raporunu almadan eğitim öğretimi başlatmayacağız. Bu hafta içinde tüm okulların hasar tespitini yapacağız.

10 ildeki öğrencilerde ikinci dönem devam zorunluluğu aramıyoruz. Bunu daha önce açıklamıştık.

İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmenler de atayacağız. Eğitim ve öğretimle ilgili neye ihtiyaç varsa atama yoluyla görevlendirme yoluyla çözeceğiz.

AİLESİNE KAYBEDEN ÖĞRETMENLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

O öğretmenlerimizin hepsini idari izinli sayıyoruz. Aynı zamanda psikososyal destekle ilgili de destekleri veriyoruz.

LGS TARİHİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dikkat edersiniz sınav tarihini açıklamadık. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız.

Mümkün olduğu kadar çocuklarımızın bu travmayı atlatabilmeleri için koşullar oluşturuyoruz.

Depremin ilk gününden itibaren bizden talimat almadan bölgede çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Soba üreten meslek liselerinin fedakar cefakar öğretmenlerimize, arama kurtarmaya destek veren tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum.”