Eğitim

Okullar ne zaman kapanıyor? 2019 yaz tatili ne kadar sürecek? Karneler ne zaman veriliyor?

Okulların kapanmasına çok az bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre, okulların kapanacağı tarih belli oldu. Peki, bu sene okullar ne zaman tatil olacak? Karneler ne zaman alınacak? 2019 yaz tatili ne zaman?

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre 2018-2019 takvimine göre, okullar 14 Haziran Cuma günü kapanacak. Son ders zili bu cuma çalacak. Öğrenciler karnelerini alacak ve sonra 3 aylık yaz tatiline çıkacaklar.

ÖĞRENCİLERE 2 YENİ TATİL ARASI DAHA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda, “Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli”ni açıkladı.

2023 Eğitim Vizyonu çalışmaları doğrultusunda yeni bir çalışma yürüttüklerini bildiren Selçuk, “Bu faaliyet, yeni eğitim öğretim yılımızın çalışma takvimiyle ilgili yeni bir model. Bu model aslında çok uzun süredir tartışılan ve Türkiye’nin eğitim öğretim çalışma takviminin çok uzun yıllardır üzerinde fikir yürütülen ve toplumdaki değişmelere paralel olarak değişmesi beklenen bir takvim denilebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni takvim çalışmasına neden gereksinim duyulduğuna ilişkin Selçuk, “Aslında biz verimlilik ve denge üzerinden bir çalışma yapıyoruz. Ama bunu sadece çalışma takvimi ile ilgili olarak yapmıyoruz. Öğretmen eğitimi açısından verimlilik, derslerin işlenişi açısından verimlilik, öğretmenlerin sınıftaki yaptığı projeler ve benzeri çalışmalar açısından verimlilik, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı tüm iş ve işlemler açısından verimlilik. Bunun genel bir parçası olarak yaptığımız şey, çalışma takvimini de bu verimlilik ve denge üzerine oturtmak.” diye konuştu. 

ÖĞRETMENLER ARA TATİLLERDE ÇALIŞACAK

“Ara tatillerde bir ana temadan söz edeceğiz. Her tatilin bir teması söz konusu olacak. Bilim, kültür, sanat, spor gibi çeşitli faaliyetler bu ara tatillerde tema doğrultusunda yapılacak. Bazı geziler, fuarlar da yine bu ara tatillerin konusu olabilecek. Ara tatiller çocukların toplumsal fayda çalışmaları için de bir fırsat doğuruyor. Huzurevleri ziyareti, bazı yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okuldaki bazı kulüp çalışmalarının devamı olan etkinlikler ve benzeri çalışmalar yapmalarına da bu tatiller imkan sağlayacak.”

Bakan Ziya Selçuk, öğretmenlerin kısa ara tatilde çalışmasına yönelik olarak ise şunları ifade etmiştir:

“Ama 18-22 Kasım ve 6-10 Nisan’daki ara tatillerde öğretmenlerimiz, okullarda öğrencilerin olmadığı bir durumda görevlerine devam edecekler. “

.

Bir yanıt yazın