Eğitim

Okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim açıklaması yapıldı!

Vatandaşların okulların açılması hakkında araştırmaları devam ediyor. Türkiye’de corona virüsü salgının son bulmaması nedeniyle okullar konusunda yeni tedbir kararları alınıp alınmayacağı merak ediliyor. MEB’den konuya ilişkin yeni açıklama geldi. MEB 21 Eylül’de ilk olarak 8. ve 12. sınıflarla yüz yüze eğitime başlayacağı haberleri sosyal medyadan yaptığı açıklama ile yalanladı.

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısında artışlar yaşanıyor. Bir süredir binin üzerinde seyreden vakalar nedeniyle vatandaşlar okulların açılma konusunda erteleme olup olmayacağını merak ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konuya ilişkin olarak yeni bir açıklamada bulundu. MEB tarafından yapılan açıklamada medyada yer alan 8. ve 12. sınıf öğrencileri 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlanacağı haberleri yalanlandı.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar 30 Ağustos tarihinde online olarak açılacak. 31 Ağustos’ta online olarak eğitime başlayacak, 21 Ağustos tarihinde ise yüzyüze eğitim başlayacak. Okullar 18 Haziran 2021’de kapatılacak.

MEB tarafından gönderilen genelgeye göre; okullar 16-20 Kasım 2020’de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021’de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021’de yapacak.

MEB sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada okulların açılmasına ilişkin olarak, “Kamuoyunun Bilgisine, 21 Eylül’de başlaması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili hangi sınıfların aşamalı ve seyreltilmiş olarak okula başlayacağı henüz netlik kazanmamıştır. Konuyla ilgili Bakanlığımız kaynakları dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.