Gündem

Okula giden çocuğu olanlar dikkat: 5 gün sonra başlayacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kahramanmaraş merkezli depremde 10 ilde meydana gelen faciada 20 Şubat’tan itibaren 71 ilde eğitime başlanacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Malatya’daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunarak depremin etkilendiği 10 ildeki eğitim öğretim planlamalarının hafta sonundan itibaren tamamlanacağını bildirdi.

HAFTA SONU ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

Bakan Özer, burada yaptığı açıklamada, “Sağlam raporu verilen kamu binaları hizmet vermeye başladı. Aileler istedikleri durumda çocuklarını farklı illerdeki okullara nakledebilir. 10 ilde kalan öğrencilerimizi ücretsiz olarak okula götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar taşımasını sağlayacağız. 10 ildeki eğitim planlaması ve hangi ilçelerde, bölgelerde okullarımızı açacağımızla ilgili tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız.

Psikososyal destek çadırları cuma gününe kadar deprmeden etkilenen 10 ile kurulmuş olacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada, çok başarılı bir koordinasyon var. 71 ilde eğitim 20 Şubat’ta başlıyor.” ifadelerini kullandı.