Gündem

Okul öncesi çocuklara verilecek: Ücretsiz olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğrencilere ücretsiz yemek imkanı sunulacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 1 milyon öğrenciye öğle yemeğinden ücretsiz olarak faydalanacağını duyururken okul öncesi öğrencilere de bu imkandan faydalandırmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

ÜCRETSİZ OLARAK VERİLECEK

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söyledi: “Bakanlığımız yıllardan beri çok sayıda sosyal politikayla eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda öğrencilerimize ücretsiz yemek, önemli bir destek programıdır. Her geçen gün bu programın kapsamını genişletmeye çalışıyoruz. Taşımalı eğitimden yararlanan yaklaşık 1 milyon öğrencimiz ücretsiz öğle yemeği imkânından da yararlanıyorlar. Son bir yılda okul öncesi eğitime erişimi artırmaya odaklandık. Bu nedenle ücretsiz yemeği özellikle okul öncesi eğitim kademesine yaygınlaştırmayı hedefledik. Bu çerçevede şu ana kadar 400 bin okul öncesi çocuğumuzu ücretsiz yemek imkânından faydalandırıyoruz.”

Ücretsiz yemek programı kapsamını sürekli artırmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Özer, 2023 yılında bu sayıyı 2,5 milyona çıkaracaklarını ve burada okul öncesine ağırlık vereceklerini kaydetti.