Eğitim

Öğrencilerin can güvenliği için dağıtılmaya başlandı: Yüzlerce öğrenci ücretsiz olarak alacak!

Belediye duyurusuna göre, öğrencilere dağıtım yapılmaya başlandı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen dağıtım ile ilgili olarak yapılan açıklamada, öğrencilerin trafikte fark edilmesini sağlamak için reflektörlü kol bandı dağıtıldığı bildirildi.

Ankara’da öğrencilerin trafikte fark edilmesini sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Belediye açıklamasına göre, ilde bu sene reflektörlü kol bandı dağıtımı yapılıyor.

Belediye konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


Kentte can güvenliğini önceleyen uygulamaları hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Güvenli Ankara Güvenli Yaya” sloganıyla geçen sene başlattığı reflektörlü çanta çıkartması uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Ayrıca bu yıl, ABB ile Finlandiya Büyükelçiliği iş birliğiyle okullarda reflektörlü kol bandı dağıtımı da gerçekleştiriliyor.

Öğrencilerin trafikte fark edilmesini sağlamak amacıyla Ankara Zabıtası tarafından gerçekleştirilen uygulama kapsamında reflektörlü çıkartmalar ile kol bantları kent genelindeki tüm okullarda ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Öğrencilerin karanlıkta okula gidip gelirken güvenliklerinin sağlanmasının amaçlandığı uygulama kapsamında geçtiğimiz yıl 10 bin reflektörlü çıkartma dağıtıldığını belirten Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, “Bu sene 20 bin reflektörlü stickerın Zabıta ekiplerimiz aracılığıyla öğrencilerimizin çantalarına yapıştırılmasını sağlayacağız” dedi.

Ayrıca bu yıl ABB’nin reflektörlü çıkartma uygulaması çeşitlendirilerek Finlandiya Büyükelçiliği ile iş birliğine imza atıldı. Yeni uygulama kapsamında ise ilk etapta 750 adet reflektörlü kol bandı dağıtılacak.