Gündem

Öğrencilere İstanbulkart duyurusu yapıldı: Bunu yapmanız gerekiyor!

İstanbul’da öğrenci olan herkesi ilgilendiriyor. Duyuru yapıldı. İstanbulkart ile ilgili yapılan açıklamada, yeni dönemde öğrenci İstanbulkart başvuruları İstanbulkart Başvuru Merkezleri tarafından gerçekleştirilmeyeceği yalnızca www.istanbulkart.istanbul adresinden gerçekleştirileceği bildirildi.

İstanbul’daki birçok üniversitesi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Yeni kart çıkarmak isteyenlere ise duyuru yapıldı. Yapılan duyurulara göre, kart başvuruları yalnızca www.istanbulkart.istanbul adresinden yapılabilecek.

Öğrenci İstanbulkart ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

Öğrenci İstanbulkart başvuru süreci tamamlandıktan sonra iki teslimat seçeneği tercihi sunulacaktır:

Kargo bedelsiz olarak kampüse teslim

Kargo bedeli dahilinde adrese teslim
Online başvuru ve ödeme sonrası İBM şubesinden teslim

Öğrenci İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır?

www.istanbulkart.istanbul adresinden “Online İşlemler” sekmesindeki ‘Bireysel İşlemler’ seçeneğine gidilir. https://bireysel.istanbulkart.istanbul adresine telefon numarasıyla kayıt olunur ya da giriş yapılır.

Yeni kayıtlar için gerekli bilgiler doldurulduktan sonra profil oluşturulur.

Bireysel İstanbulkart profili oluşturulduktan sonra anasayfada yer alan ‘Kart Başvurusu’ seçeneğine gidilir.

Başvuru seçenekleri arasında ‘Öğrenci’ seçilir.

Yönlendirmeler takip edilerek gerekli bilgiler doldurulur ve teslimat tercihi yapılır.

Teslimat tercihine göre öğrencinin adresine ya da kargo bedelsiz olarak kampüsüne teslim edilir. Online başvuru ve ödeme sonrası İBM şubesinden teslim alabilme seçeneği de mevcuttur.

İstanbul dışına teslimat yapılamamaktadır.

Mevcut Öğrenci İstanbulkart sahipleri yeni kart başvurusunda bulunamaz. Mevcut kartlarını kullanmaya devam edebilir.

İstanbulkart Mobil ile de İstanbul içi tüm ulaşım ödemeleri yapılabilir

İstanbulkart Mobil, fiziksel kart olmadan da dijital kart sayesinde İstanbul içi tüm ulaşım ödemelerini QR kodla yapabilme imkânı sunuyor. İstanbulkart Mobil üzerinden kişiye özel tanımlanan dijital kart tüm indirim, aktarma ve mesafe bazlı ücretlendirmeleri saklı tutarak ulaşım ödemelerini gerçekleştiriyor. Dijital Öğrenci İstanbulkart üzerinden QR kodla yapılan ulaşım ödemeleri öğrenci tarifesi üzerinden hesaplanıyor.

Dijital kart, aktif öğretim hayatı bittikten 6 ay sonra tam tarife üzerinden hesaplanmaya başlar. Öğretim hayatına 6 aydan uzun süre ara vermiş ancak tekrar öğrenci olan kullanıcıların Dijital İstanbulkart’ı, belirli aralıklarla sistemden sorgulanarak Dijital Öğrenci İstanbulkart’ına dönüşüyor. Dijital kartın tam tarifede kalmaya devam etmesi durumunda aktif öğrencilik statüsü olan kullanıcıların ALO153 Çözüm Merkezi üzerinden kayıt açması gerekmektedir.