Eğitim

Öğrenciler ve Veliler, 2024 LGS Sınav Yerlerini Merak Ediyor!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu nedenle, öğrenciler ve veliler sınav giriş belgelerinin yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyorlar. İşte, 2024 LGS sınav giriş belgeleri hakkında detaylar:

2024 LGS sınav giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. Ancak, sınav giriş belgelerinin erişime açılacağı tarih Milli Eğitim Bakanlığı kılavuzu ile belirlenmişti. Öğrenciler ve veliler, fotoğraflı sınav giriş belgelerini 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlüklerinden alabilecekler.

Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayınlanacak?

Sınav giriş belgelerinin yayınlanma tarihi, öğrencilerin sınav yerlerini, salonlarını, sıra numaralarını ve alacakları sınav tedbir hizmetlerini görmelerine olanak tanıyacak. Öğrenciler, sınav giriş belgelerinde yer alan bilgilere göre sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava gireceklerdir.

Yurt Dışındaki Öğrencilerin Sınav Giriş Belgeleri

Yurt dışında e-Okul Sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, sınav giriş belgelerini bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilik veya başkonsolosluklarından alarak onaylatabileceklerdir.

Sınav Detayları

2024 LGS sınavı, tüm il merkezleri ile gerekli görülen ilçe merkezlerinde gerçekleştirilecek. Sınav, Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır. Birinci oturumda sözel alan, ikinci oturumda ise sayısal alan soruları yer alacaktır.

Öğrencilere Tavsiyeler

Öğrencilerin sınav öncesinde gerekli hazırlıkları tamamlamaları ve sınav günü için gerekli belgeleri hazır bulundurmaları önemlidir. Sınav giriş belgesi, geçerli bir kimlik belgesi ve diğer gerekliliklerin eksiksiz olarak yanlarında bulunması gerekmektedir.

2024 LGS sınavına girecek öğrencilere başarılar dileriz!