Ekonomi

Öğrenci veya velilere düşük faizle 100 bin liraya kadar kredi veriliyor

Halkbank tarafından eğitim kredisi kampanyası başlatıldı ve bu kampanya kapsamında yapılan açıklamada “Çocuklarınızın eğitimi için 100.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli kredimizdir.” ifadelerine yer verildi.

KREDİNİN DETAYLARI

Yapılan açıklamada 10 bin lira kredinin 36 ay vadeli ve faiz lira tahsis ücreti ödeyerek yüzde faiz oranı ile alınabileceği veya 36 ay vadeli tahsis ücreti ödemeden yüzde 1,74 faiz oranı ile alabileceğiniz vurgulandı.

KREDİNİN ÜST LİMİTİ

Söz konusu açıklamanın devamında “Üst limiti 100.000TL olan kredinizi ister serbest ödemeli, ister artan veya azalan taksitli, ister 3 ayda bir ödemeli ya da dilerseniz ilk taksiti 2 ay ertelemeli kullanabilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

ÖRNEK ÖDEME 

Örnek ödeme tablosu ise şöyle oluyor:

Örnek ödemenin açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

Yıllık maliyet oranları faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır.

Tahsis ücretine %5 Banka Sigorta Muamele Vergisi(BSMV) dahildir.

Kredi faiz oranları Bankamızdan sigorta talep eden müşterilerimiz için geçerlidir.

Ürün kapsamında en fazla 100.000 TL kredi kullanılabilir.

Eğitim kredisinden ilköğretimden lise son sınıfa kadar eğitim öğretim veren Devlet Okulları, Özel Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izinli Kurslar, Spor Okulları, Yaz Okulları vb. eğitim ve kültür hizmetleri veren kurumların öğrenci velileri ve ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri yararlanabilir. Müşterilerin eğitim ücretini gösteren belgeyi/proforma faturayı ibraz etmesi ve müşteri beyan formunu doldurması gerekmektedir.

Halkbank, gerektiğinde kredi şartlarında değişiklik yapma ve krediyi durdurma hakkını saklı tutar.

BAŞVURU

Tüm bunların yanı sıra kredi kampanyasına başvuru yapacak olan vatandaşlar işlemlerini Halkbank şubeleri üzerinden yapacaklardır.