Gündem

Öğrenci Kredisi ve Bursları için Son Başvuru Tarihi Ne Zaman? Anadolu Vakfı Burs Başvuruları Başladı Mı?

Binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği burs başvuru süreçleri başladı. Okulların da yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte binlerce üniversiteli genç burs aramaya başladı. 2020-2021 eğitim öğretim dönemi ile birlikte vakıf ve kurumların burslarının ne zaman başladığı merak konusu oldu.

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı bursları başladı. Son başvuru tarihi 30 Eylül olan vakıf 2021-2022 eğitim öğretim yılında başarılı ve yetenekli aynı zamanda maddi imkanı yetersiz üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verecektir.

Anadolu Vakfı Burs Başvuru Şartları

T.C. Vatandaşı olmak

Maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak

Devlet üniversitelerini kazanmış olmak (Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim programları kapsam dışındadır.

Farklı kurumlara başvuru yapılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak burs başvuruları sonuçlandıktan sonra her iki kurumdan da burs kazanılması durumunda iki kurumdan biri tercih edilmeli ve beyan en kısa sürede tarafımıza bildirilmelidir. (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenim kredisi hariç)

Anadolu Vakfı Burs Başvurusu Nereden Yapılır?

Burs başvuruları online olarak Form | Anadolu Vakfı (anadoluvakfi.org.tr) resmi internet sitesinden yapılacak. Adaylara başvuru sürecinde  mail gönderilerek gerekli belgeleri vakıfa ulaştırmaları istenecek.

Anadolu Vakfı Burs Sonuçları Hangi Tarihte Açıklanıyor?

Anadolu Vakfı burs başvuru sonuçları her sene Aralık ayının ilk haftasında açıklanır.