Ekonomi

Ödeyemeyenlere 960 TL kira yardımı yapılıyor! Başvurular e-Devlet üzerinden

Türkiye’de vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Ekonomik olarak zor duruma düşmemesi için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara kira yardımı yapıyor. 960’ye varan yardımdan yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirler.

Dar gelirli vatandaşların muhtaç duruma düşmemesi için Devlet çeşitli ödemeler ile destek sağlıyor. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlara kira yardımında bulunuyor. Yardımdan faydalanmak isteyenler ise başvuru koşullarını sağlıyorlarsa başvurularını Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ‘na yapabiliyorlar. Ayrıca kira yardımına başvurular e-Devlet sistemi üzerinden de kabul ediliyor. Yardımdan faydalanmak isteyenler e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifre bilgileri ile giriş yaptıktan sonra “Uygulamaya Git” sekmesine tıklayarak başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.

KİRA YARDIMI YAPAN KURULUŞLAR

Maddi anlamda sıkıntı yaşayan ailelerin kira paralarının karşılanması amacı ile pek çok kurum ve kuruluş tarafından kira yardımı verilmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler

Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları

Belediyeler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL’ ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)

Sivil Toplum Kuruluşları

Özel Vakıflar ve dernekler

Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar tarafından kira yardımı yapılmaktadır.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

T.C. kimlik fotokopisi

İkametgah belgesi

Gelir belgesi

Muhtarlıktan alınacak olan fakirlik kağıdı

Kira Yardımı Başvurusu

Kira yardımına başvuruda bulunmak için tıklayınız.