EkonomiKamu

Ödemelerinizi hemen yapın: Bugün son gün! Cezası var

Motorlu Taşıt Vergisi için açıklama yapıldı. MTV ödemeleri bugün son bulacak. Motorlu Taşıt Vergisi ocak ayı taksit miktarını ödemeyecak olan vatandaşlara açıklama yapıldı. 2022 yılında en yüksek MTV 62 bin 633 lira olurken en düşük MTV ise 136.25 lira olarak netleşti. Peki, MTV borç ödeme nasıl ve nereden yapılır? İşte, MTV hesaplama tablosu ve ödemeler ile ilgili ayrıntılar.

BUGÜN SON BULACAK

MTV borç ödemeleri için araç sahipleri son günlere girdi. Aralık ayında Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bu sene 1-3 yaş otomobillerin 2022 yılındaki MTV’si, motor silindir hacmi 1300 cc ve aşağısında olanlar için 1313 lira ile 1576 lira arasında olacak. Bu MTV hesaplama bilgileri ile ödemeleri yapacak olan vatandaşların gündeminde yer alan Motorlu taşıtlar vergisinde ilk taksit ödemeleri 31 Ocak Pazartesi günü sona erecek. Ocak ayı MTV ödemeleri internet üzerinden kredi kartıyla ödendiğinde, bankalar taksit imkanı sunabilecekler.

MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?
MTV’nin ilk taksiti, Gelir İdaresi Başkanlığına ait www.gib.gov.tr internet sitesi, İnteraktif Vergi Dairesi, İnternet Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden 02.00-22.00 saatlerinde ödenebiliyor. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden şifre girişi yapmadan MTV ödeme alanına sadece plaka ve TC kimlik numarası bilgilerini giren mükellefler de MTV borçlarını görüntüleyip ödeme imkanına sahip. Mükellefler, anlaşmalı bankaların kredi kartı, banka kartı ve banka hesabı aracılığıyla bu bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ile mobil bankacılık yoluyla, PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden MTV ödemesini gerçekleştirebiliyor.

Motorlu taşıtlar vergisi (MTV) borç ödeme nasıl ve nereden yapılır?

Ödeme yapabilmek için önce sorgulama yapmalısınız.

Borcunuzu 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.

Geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorguladığınız tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Plakaya ait 6552, 6736, 7020, 7143, 7256, 7326 sayılı Kanunlar kapsamındaki taksit ödemelerinizi tecil dosya numarası ile “Hızlı ödeme/Ödeme Planı No ile Yapılandırma Ödemeleri” alanından 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesi kapsamındaki tecil taksit ödemelerinizi ise “Hızlı Ödeme/Belge Numarası ile Ödeme” kısmından veya İnteraktif Vergi Dairesine giriş yaparak (şifreniz yok ise Kayıt Ol ekranından anında şifre alabilir ya da e-Devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz) “Ödeme ve Borç İşlemleri/Borç Ödeme ve Detay” sayfası aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.