Gündem

Ocak zammı yaklaştı; memur, emekli ve asgari ücretliye beklediği haber, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi! “Enflasyonun yol açtığı refah kaybını…”

Ocak zammının belli olmasına son birkaç ay kala hem emeklilerin hem memurların hem de asgari ücret ile çalışanların yararlanacağı yeni yıl zammının oranına ilişkin ilk açıklama Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Enflasyona vurgu yapan açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamaları Altındağ Kültür Sarayı’nda düzenlenen ‘AK Parti Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları Toplantısı’ esnasında gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AİLE DESTEK PROGRAMI’NA DEĞİNDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programdaki konuşmasında gündem maddelerinin başında yakın zamanda hayata geçirilmiş olan Aile Destek Programı vardı. Sosyal desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünkü Kabine Toplantımızın ardından açıkladığımız yeni sosyal yardım programlarını da yine bu yaklaşımla milletimize sunduk. Sosyal desteklerde ölçümüzü yoksulluk olmaktan çıkartarak, ihtiyaç ve hak temelli bir anlayışla ülkemizin imkanlarını her bir insanımızla paylaşacak kuşatıcı bir sistem kurduk. Bu sistemin en somut uygulamalarından biri de Türkiye Aile Destek Programı’dır. Yaklaşık 2,5 milyon haneye ulaşacak programla 1 yıl boyunca çocukların ihtiyaçlarından, elektrik faturalarına kadar geniş bir yelpazede insanlarımıza destek olmayı hedefliyoruz. Sosyal devletiz, sosyal devletin de gereğini işte bu adımla hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ASGARİ ÜCRET VE OCAK MAAŞ ZAMLARINA İLİŞKİN İLK SİNYALİ VERDİ

Hayata son zamanlarda geçirilmiş olan projelere işaret ederek, çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, milletimize bakıyoruz ve onun hayallerini hayata geçirmenin mücadelesini veriyoruz. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma, spordan sosyal desteklere kadar yaptığımız her işi bu anlayışla yürütüyoruz” dedi. Ardından asgari ücretin ocak ayında alacağı zam ile ilgili ilk sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yıl başında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız” beyanlarında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 2023 SEÇİMLERİ İÇİN İDDİASINI ORTAYA KOYDU

Konuşmalarında rakipleri olan muhalefet partilerine de göndermelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerine işaret ederek; “Ülkemizin gücünü ve itibarını dünyada başarıyla temsil etme konusunda da yanımıza yaklaşacak kimseyi göremiyoruz. Geriye sadece çalışmak, anlatmak, ikna etmek AK Parti ve Cumhur İttifakı’nı sandıktan zaferle çıkarmak kalıyor. Bugüne kadar 15 seçimde bunu başarmış bir parti olarak, 2023’te çok daha büyük zaferlere imza atmamızın önünde hiçbir engel yoktur. Siz, kadınlarımızın sandığa gitmelerini ve bize oy vermelerini sağlayın. Biz de geleceğimizin teminatı gençlerimize bırakacağımız en büyük hazine olan 2053 vizyonumuzu en güçlü şekilde inşa edelim” açıklamalarında bulundu.