Gündem

O Yerde Koronavirüs Yasakları Tamamen Kalktı

Çin’in Wuhan kentinde 2019 yılı sonlarına doğru ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs ile ilgili bütün ülkeler önlemlerini sıkı tutuyor.  İsveç Hükümeti son aldığı kararla koronavirüs kısıtlamalarını kaldırdığını duyurdu. Kararın ardından İsveç’te restoran ve kafeler tam kapasite ile çalışmaya başlarken toplu ananlarda mesafe kısıtlamaları da uygulanmadı. Maskeler ise tercihe bağlı oldu.

Etkinliklere Giriş İçin Aşı Şartı Aranmıyor

Tüm dünyayı esir alan koronavirüs salgını hızla artarken, son olarak şaşırtıcı bir haber İsveç’ten geldi. Aşılama oranlarının arttığı İsveç’te hayat normale döndü. Vaka artışı ile birlikte getirilen Covid-19 kısıtlamaları kalktı. Vatandaşlar maskelerini çıkarttı. Vaka oranlarının azalması ile birlikte İsveç neredeyse eski günlerine döndü. Alınan kararlar ile birlikte İsveç’te bugünden itibaren kafe, restoran ve jimnastik salonları tam kapasiteyle çalışmaya başladı. Etkinliklere giriş için Kovid-19’a karşı aşılanmış olma veya negatif Kovid-19 test sonucu sunmanın da gerekli olmadığı ifade edildi.

Yasakları Kaldıran İsveç Kontrolü Elden Bırakmadı

Ancak İsveç Hükümeti kontrolü elden bırakmadı. İsveç Hükümeti, alınan kararlar kapsamında aşılanmamış kişilerin yakın çevresi dışındakilere karşı mesafeli durması konusunda uyarılar yapıldı. Ayrıca aşılanmamış kişilerin 70 yaş üstü kişilerle yakın temastan kaçınması yönünde çağrıda bulunuldu.