Gündem

O ülkede maske takmayanlar tutuklanacak!

Batı Afrika ülkelerinden olan Nijerya'da koronavirüs ile mücadelede virüsü uzaklaştırmak amacı ile sert bir önlem aldı. Nijerya'da inatla maske takmayı reddedenlerin tutuklanacağını duyurdu.

Batı Afrika ülkelerinden biri olan Nijerya’da koronavirüs salgınının yayılması ile virüs ile mücadele kapsamında sert bir tedbir alındı. Maske takmayı reddeden kişilerin tutuklanacağı kararı alındı.

SOSYAL MESAFE İHLAL EDİLİYOR

Yerel medyada çıkan haberlere göre, ülkenin güneybatı kesiminde bulunan Ekiti Eyaleti Başsavcısı ve Adalet Komiseri Wale Fapounda, maske takmayı reddedenlerin tutuklanacağını açıkladı. Fapounda, “Alınan önlemlere karşı toplumda bir kayıtsızlık gözleniyor. Halka açık yerlerde maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı ihlal ediliyor” dedi.

SEYYAR MAHKEMELER KURULACAK

Kararın bugünden itibaren yürürlüğe konulacağını kaydeden Fapounda, bu karara uymayanlara karşı sert cezalar uygulayacaklarını kaydetti.Fapounda, “Yeni kararların uygulanması için seyyar mahkemeler kurulacak.” şeklinde konuştu.

36 BİN VAKA GÖRÜLDÜ

36 eyalet ve 1 başkent bulunan Nijerya’nın Ekiti eyaletinde alınan kararın diğer eyaletlere de emsal teşkil etmesi bekleniyor. Nijerya’da şimdiye kadar 36 bin 107 Kovid-19 vakası görüldü.