Gündem

O sahile paket paket uyuşturucu madde vurdu

Alınan bilgilere göre bu sabah Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde uyuşturucu madde taşınan V.Y.’ye ait ahşap tekne, önceki gün battı. Teknede bulunan paketler halindeki vakumlanmış uyuşturucu madde, denize dağıldı. Jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, dün Balıkesir ve Çanakkale sahilleri ile deniz yüzeyinden paketler halinde toplam 1 ton 411 kilo skunk topladı.

140 KİLO UYUŞTURUCU 

Küçükkuyu beldesi ile Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi arasında kalan sahil kesimine yine paketler halinde uyuşturucu vurdu. Bölge sakinleri, paketleri fark edip jandarma ekiplerine haber verdi.

Gelen jandarma ekipleri, 9 paket halinde toplam 140 kilo uyuşturucuya el koydu. Böylece ele geçirilen uyuşturucu miktarı da 1 ton 551 kiloya çıktı.

TEKNENİN YERİ BELİRLENDİ

Bu arada sahil güvenlik ekipleri, batan 9 metre uzunluğundaki teknenin yerini yapılan çalışmayla belirledi. Ayvalık Liman Başkanlığı’na kayıtlı olan teknenin batığının Pınar Adası yakınlarında olduğu saptandı. 14 metre derinliğindeki tekneye dalış yapan ekipler, herhangi bir uyuşturucu maddeye ulaşamadı.

Olayla ilgili Çanakkale’de gözaltına alınan 6 kişiden 5’i tutuklandı, Balıkesir’de gözaltına alınan tekne sahibi V.Y. ile İ.İ.Ç.’nin ise sorgularının sürdüğü bildirildi.

Bir yanıt yazın