Gündem

O ilimizde flaş karantina kararı! Mahallede vakalar arttı

Koronavirüs önlemleri kapsamında karantina uygulamaları devam ediyor. Burdur'un Kemer ilçesinde bir mahalle çok sayıda kişinin testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı. 

Burdur’un Kemer ilçesinde Yeni Camii Mahallesi, 8 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı. Bu doğrultuda mahalleye giriş çıkışlar güvenlik şeridiyle kapatılarak, polis ve sağlık ekipleri önlem aldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Yeni Camii Mahallesi’nde, 8 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması ve temaslı vakaların tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina uygulaması başlatıldı. Giriş ve çıkışları güvenlik şeridiyle kapatılan mahallede, polis ve sağlık ekipleri önlem aldı. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışma çerçevesinde oluşturulacak izin sistemiyle aksatılmadan kontrollü şekilde yürütülmesine karar verildi.

Öte yandan, Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan pozitif vakaların, gerekli kontrollerinin ardından evde gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Vakalarla teması tespit edilen diğer mahallelerdeki vatandaşların da 14 gün tam ev karantinasına alındığı ve yeni belirlenecek temaslılara aynı uygulamanın yapılacağı belirtildi.