Gündem

O ilimizde 16 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Aydallı Mahallesi'nde yaşayan bir kişi yüksek ae ve öksürük nedeniyle hastaneye başvurdu. Bunun üzerine filyasyon ekibi çalışma başlatarak hastanın yakın temas olduğu kişilere test yaptırdı. Hasta ve yakın temasta bulunduğu kişilerle birlikte 16 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkınca mahalle karantina altına alındı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine alışveriş için giden bir kişi yaşadığı Aydallı Mahallesi’ne döndükten sonra yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye başvurdu. Koronavirüs testi uygulanan kişinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine Dicle Üniversitesi Pandemi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

MAHALLENİN GİRİŞ ÇIKIŞLARI KAPATILDI

Koronavirüs testi pozitif çıkan kişi için fiyasyon ekibi hemen çalışma başlatarak hastanın yakın temasta bulunduğu kişilere test uyguladı. 15 kişinin de test sonuçları pozitf çıktı. Bunun üzerine mahalle, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Jandarma, mahalleyi giriş-çıkışlara kapattı. Filyasyon ekiplerinin çalışması devam ederken, mahallelinin ihtiyaçlarını, Vefa Sosyal Destek Grubu karşılayacak.