Gündem

O İlde 10 bin çocuğa bayram harçlığı dağıtıldı!

Bu sene corona virüsü salgını nedeniyle vatandaşlar Ramazan Bayramı’nı evde geçirecekler. Sokağa çıkma yasağının da uygulandığı bayram günlerinde çocuklar el öperek harçlık toplayamayacaklar. Bu nedenle harekete geçen Karabük Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, 10 bin çocuğa bayram harçlığı ve lokum dağıttı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını Türkie’de henüz son bulmuş değil. Vaka sayısında yaşanan düşüşlere rağmen bu sene tedbir amaçlı olarak bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu sebeple evlerine kapanan ve bayram harçlığı toplayamayan çocuklara, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından güzel bir sürpriz yapıldı. Ürkmezer başlattığı proje kapsamında Safranbolu’daki tüm anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencilerine, özel kutulardaki lokumlar ile birlikte harçlık dağıttı.

Her şeyin üstesinden hep birlikte geleceğiz

Çocuklara hediyelerini dağıtan ve proje hakkında düşüncelerini paylaşan Ürkemez, “Bayram mutlulukları çocuklarımızla çoğalır, kanatlanır ve güzelleşir. Biz de bu bayram, Covid-19 tehdidi nedeniyle evden çıkamayan, okulundan, parklardan uzak kalan güzel çocuklarımızın bir nebze olsun mutluluğuna vesile olmak için, tatlı bir proje yaptık. Safranbolu’daki tüm anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencilerine hatta okulu başka bölgelerde olup Safranbolu’da ikamet eden tüm öğrencilere özel kutularda lokumlar götürüyoruz. İlçe Milli Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz ve muhtarlarımızın da desteğini alarak ulaştırdığımız hediyeler çocuklarımızı mutlu etti. Bir çocuğun yüzündeki masum gülümseme bizlere değeri ölçülmez bir kazançtır. Bu bayram başka bayram, sevdiklerimizin yanında olamasak da kalplerimizle onların yanındayız. Bu azim ve güçle her şeyin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Sizler evlerinizde Kalın biz sizin her zaman yanınızdayız” dedi.