Gündem

O gece kulübünde 500’den fazla kişiye koronavirüs bulaştı!

Kanada'nın Toronto kentinde şehrin en çok bilinen şehir kulüplerinden biri olan yerde 500'den fazla kişiye koronavirüs bulaştığı tespit edildi. Gece kulübünde olan müşterilerin ise ka tanesinin gerçek kimliğini kullandığı belli bile olmadığı öğrenildi.

Kanada’nın Toronto kentinde şehrin meşhur gece kulüplerinden olan Brass Rail Tavern’de 500’den fazla kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Koronavirüs vakasının artması mekanda çalışan bir görevliden yayıldığı tehmin edilirken mekana giriş yapan müşterilerin ise kaç tanesinin gerçek kimliğini kullandığı ise bilinmiyor.

“BU DURUMDA OLMAK İSTEMEZDİM”

Konuyla ilgili Associated Press’e açıklamalarda bulunan Toronto Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalıklar profesörü Andrew Morris, “Muhtemelen yarısının sahte kimlik veya bilgi verdiği 550 adamı tespit etmenin ne kadar süreceğini biliyorsunuz. İnsanlar evlerine gidip Brass Rail’de olduklarını söylediklerinde üzülüyorum. Eşleri için üzgünüm, cidden. Bu durumda olmak istemezdim” ifadelerini kullandı.

MEKANIN SAĞLIK PROTOKOLLERİNE UYMADIĞI TESPİT EDİLDİ
Öte yandan, sağlık yetkilileri tarafından yapılan araştırmada da, Brass Rail Tavern’in sağlık önlemlerine ve protokollere uymadığı tespit edildi.

Sosyal mesafe kurallarına ve maske takma yasağına uyulmadığını açıklayan yetkililer bu şartların sağlanamadığı durumlarda pleksiglas ile müşteri ile çalışan arasındaki mesafenin önlenmediğini de duyurdu.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIMA BULUNDU

Ontario Eyaleti Başkanı Doug Ford da, gazetecilere yaptığı açıklamada “500 kişi var, sosyal mesafeyi uygulamalı ve -bu konu hakkında konuşmanın ironik olduğunu biliyorum- bir maske takmalısın” dedi.

Olayın duyulması üzerine ise çok sayıda insan sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. Ontariolu doktor Jennifer Kwan, Twitter paylaşımında “Okullar güvenli bir şekilde açılmadan önce striptiz kulüpleri neden açılıyor? Bunlar doğru öncelikler mi?” ifadelerini kullandı.

Şehir yönetimi, kulübün tıbbi önlemler konusunda işbirliği yaptığını ve konuyla ilgili talimatları yerine getirdiğini açıkladı.

Brass Rail ise konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken, kulübün kapısında “Çalışanlarımızla mümkün olan en yüksek hijyen standartlarını korurken faaliyetlerimize devam ediyoruz. Misafirlerimize alıştıkları misafirperverliği ve müşteri hizmetlerini sunarken bu bizim önceliğimiz” ifadelerinin yazılı olduğu bir not asıldığı görüldü.