EkonomiGündem

Nüfustaki ad-soyadı bu listede yazanlar: Binlerce vatandaşa duyuruldu, hemen başvuru yapmanız gerekiyor!

Binlerce vatandaşa 2023 yılı için duyuruda bulunuldu. Vatandaşların bu listede bilgilerinin olup olmadığını öğrenmesi gerekiyor. Listede bilgileri bulunanların ise en kısa sürede kimlikleri ile beraber Akbank’a başvuruda bulunması gerekiyor.

Akbank 2023 yılında zaman aşımına uğrayacak olan hesapları açıkladı. Söz konusu listede bulunan müşterilerin geçerli kimlik kartları ile beraber banka şubelerine başvuru yapması istendi.

Akbank konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:


Sermaye Piyasası Kanunu´nun 83.maddesi uyarınca, yatırım hizmet ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi hâlinde Yatırımcı Tazmin Merkezi´ne emaneten devredilir. Bu durumun engellenmesi amacıyla yatırım hesapları 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak müşterilerimizin listesi web sitemizde ilan edilmektedir. Aşağıdaki sorgu ekranından adınız ve soyadınıza göre hesap durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Web sitemizde ilan edilen hesabınızın zamanaşımı tarihine kadar, geçerli kimlik belgeniz ile birlikte Bankamıza başvuruda bulunmadığınız takdirde, Sermaye Piyasası Kanunu´nun 83.maddesi uyarınca zamanaşımına uğrayacak olan emanet ve alacaklarınız ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler Yatırımcı Tazmin Merkezi´ne emaneten devredilecektir. 22.04.2021 tarihinden önce Yatırımcı Tazmin Merkezi´ne gelir kaydedilen tutarlar iade edilmeyecektir.