Gündem

Normalleşmeyle ilgili flaş açıklama! Kafe ve restoranlar, sokağa çıkma yasakları…

1 Mart’tan itibaren normalleşme adımları atılacak. Herkes normalleşmenin nasıl olacağını ve hangi illerde yasakların kaldırılacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan açıklamasında, pazartesi günü yapılacak olan Kabine toplantısına işaret etti.

Erdoğan, “Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmaları pazartesi günü Kabine’ye gelecek, orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi ilimizde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak. Sunumdan sonra ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla, kafelerle ilgili ne yapabiliriz bunları pazartesi günü ifade edeceğim.” dedi.

RESTORAN VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Bir gazetecinin “Pazartesi günü kabine toplanacak. Merak edilen bir konu kısıtlamaların gevşetilmesi. Hangi iller ön planda olacak ve dün Sağlık Bakanı Koca bir açıklama yaptı. ‘Mutasyon etkili, bulaşıcılık arttı.’ dedi. Değerlendirmeniz ne olur?” sorusu üzerine Erdoğan, Bilim Kurulunun çalışmalarının pazartesi günü kabinenin önüne geleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Kabinede de bunun biz tekrar müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi illerimizde, ne konumda olduğunu, ne denli istatistiki eğriler, nerelere vardığını orada Sağlık Bakanımız bizlere takdim edecek, sunumunu yapacak. Bu sunumdan sonra da bizler ne gibi tedbirler alabiliriz, özellikle lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, kafeteryalarla ilgili ne gibi adımlar atarız, bütün bunları otellere varıncaya kadar neler yapmamız gerekiyor, bunların kararını pazartesi günü kabine toplantısında alacak ve ondan sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma inşallah ifade edeceğim.”