Gündem

Normalleşme sürecinde bir adım daha atıldı: Sınır kapısı açıldı!

Türkiye’de corona virüsü salgınında ‘kontrollü sosyal hayat’ dönemine geçildi. Bu dönemde alınan tedbirler çerçevesinde yasaklar esnetilmeye başlandı. Son olarak, bir süre önce yolcu ve araç trafiğine kapatılan Dereköy Sınır Kapısı’nın açıldığı öğrenildi.

Dünya genelinde binlerce insanın ölümüne neden olan corona virüsünün Türkiye’de tespitinden sonra çeşitli önlemler alınmıştı. Bunlardan biri de sınır kapılarını kapatmak oldu. Ancak vaka sayılarında yaşanan düşüş ile birlikte, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ‘kontrollü sosyal hayat’ dönemine geçildiği açıklandı. Normalleşme adımlarının atılmaya başlandığı bu dönemde daha önce alınan yasak kararları da kaldırılmaya başlandı. Bu kapsamda, Kırklareli Valiliği, bir süre önce yolcu ve araç trafiğine kapatılan Dereköy Sınır Kapısı’nın açıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bugün itibarıyla Dereköy Sınır Kapısı giriş ve çıkışlara açıldı. Ülkemize giriş yapmak isteyen Türk vatandaşları ile ülkemizde oturma iznine sahip Yunanistan, Bulgaristan ve üçüncü ülke vatandaşlarının belirlenen yerlerde 14 gün karantina uygulanmasına dair alınan İl Hıfzıssıhha Kurul kararı iptal edilmiştir. Buna göre ilimize Dereköy Sınır Kapısı’ndan giriş yapan kişilerin gerekli kontrollerini müteakip 14 gün izolasyon ve izlem için onam formları imzalatılarak evlerine gönderileceklerdir.