Gündem

Normalleşme nasıl olacak? Bakan Soylu milletimiz bunu hak etti diyerek duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs vaka sayılarının artması üzerine virüsün yayılmasını engellemek amacıyla 17 günlük tam kapanmayı duyurmasının ardından 17 Mayıs’tan sonra normalleşme sürecine geçilmesi bekleniyordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanma sonrası normalleşme ile ilgili “17 Mayıs 05.00’e kadar tedbirlerimiz geçerli. 17 Mayıs günü ne olacağını, nasıl, ne şekilde olacağını vatandaşımızla paylaşırız” dedi.

KONTROLLÜ NORMALLEŞME AÇIKLAMASI

Bakan Soylu şöyle devam etti:

Vaka sayılarını düşürmek kadar tutmak da önemlidir. Onun için bayramda özellikle vatandaşlarımızdan istirhamımız şudur; bayramınızı çekirdek ailelerinizle değerlendirin. Sizden bir fedakarlık daha istedik, ona da ayak uydurdunuz. Bayramda meseleyi kurallara uyabilecek şekilde değerlendirirsek bayramın sonunda kontrollü normalleşme dönemine geçebilme kabiliyetimiz olacaktır. Bunu milletimiz çok hak etti.

Kısıtlamanın bitiş tarihinden itibaren havadan denetimlere ağırlık verileceğini, yine özellikle tarım konusunda tarım araçları konusunda onların da denetleneceğini, yine korona döneminde motosiklet ve yaya trafiğine ciddi şekilde ağırlık verileceğine ve birçok tedbirler 16-23 Mayıs arasında yoğunluklu bir şekilde uygulanacaktır.

Elbette ki bu bayramı daha büyük bir coşku içinde kutlamak isterdik. Milletimiz huzur içinde, güven içinde olsun. Bizim onlardan tek bir talebimiz var; kalabalık oluşturmayalım; maskeye, mesafeye ve temizliğe dikkat edelim. Çekirdek ailelerimizle bayramlaşalım, bir daha bu tedbirleri en yüksek seviyeye getirmek durumunda kalmayalım. İyi bir noktaya geldik, bunu sürdürülebilir hale getirelim. Tedbirlere aynı şekilde riayet etme konusunda hep birlikte karar verelim. Tekrar çok teşekkür ediyoruz.

TAM KAPANMA SONRASI NORMALLEŞME NASIL OLACAK?
17 Mayıs 05.00’e kadar bu tedbirlerimiz geçerli. Merak etmeyin, 17 Mayıs 05.00’ten sonra Bilim Kurulu var, Sağlık Bakanlığımız var, ardından kabinemiz var. Daha sonra ne olacağını vatandaşımızla paylaşırız. 17 Mayıs sabahını hep birlikte bir görelim inşallah.