GündemSağlık

Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar Aşı Karşıtları İçin Konuştu! “Tehlikeye Sokuyorsunuz”

Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar ‘TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu’ adı altında gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. TÜBİTAK’ın gerçekleştirdiği etkinlikte, onur konuğu olarak yer alan Sancar, Türkiye’deki aşı çalışmaları ile ilgili konuştu.

“Türkiye’de Aşıda Son Durumu Başarılı Buldum”

‘Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma’ kapsamında gerçekleştirilen toplantının ardından Türkiye’deki koronavirüs aşıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de aşı durumunun geldiği son noktayı değerlendiren Sancar, “Çok başarılı buldum. Bazılarından haberim vardı ama bu kadar ayrıntılı bilmiyordum. Gerçekten 3 yıl içinde harika işler başarmışlar ve iyi öğrenciler yetiştirmişler, gerçekten çok beğendim” dedi.

Sancar, “Aşı Karşıtı Olmak Mantıklı Br Tutum Değil”

Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar aşı karşıtları ile ilgili fikirlerini belirtti. Aşı karşıtı olmanın mantıklı bir durum olmadığını vurgulayan Sancar, “Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü aşı karşıtı olmak bence mantık dışı bir tutum. Aşı karşıtı olmak mantıklı bir tutum değil” ifadelerini kullandı. Ayrıca aşı olmayanların diğer insanları tehlikeye attığını ifade eden Sancar, “Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum ama kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek, yoksa başkasını tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok” dedi.