EkonomiGündemManşet

Nisan ayında araba fiyatları yükselecek mi?

Sıfır araba almak isteyenler dolar fiyatlarının yükselmesi nedeniyle araba fiyatlarında yükselişe geçip geçmeyeceğini merak ediyorlar. Peki, Nisan ayında araba fiyatları yükselecek mi?

2021 yılında araba sahibi olmak isteyenler araba fiyatlarının önümüzdeki günlerde nasıl seyredeceğini merak ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkanının değişmesinin ardından dolar fiyatları ülkemizde yükselişe geçti. Peki, bu durumun araba fiyatlarına etkisi olacak mı?

Araba fiyatları artacak mı?

Sektör uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre, dolar fiyatları düştüğünde bu etki direkt olarak yansımıyor. Stoktaki araçların geçmiş dönem düşük alınmış olması yükselmesinin hemen yansımasının da önüne geçiyor. Öte yandan birçok araba şirketi Mart ayında önemli kampanya duyurularında bulundular. 31 Mart tarihinde sona erecek olan birçok kampanyadan vatandaşlar Nisan ayında faydalanamayacaklar. Bu nedenle sektörün içinde olan isimler araba sahibi olmak için tam zamanı olduğunu dile getiriyorlar.

Mart ayında Hyundai ve Fiat tarafından yapılan binlerce liralık indirimin bitmesine ise sayılı günler kaldı. Mart sonuna kadar Hyundai Kona arabalar için 62 bin TL Fiat 500L modeli için ise 71 bin TL indirim uygulanıyor.