Ekonomi

Nisan ayı, emeklilerin bütçelerini ferahlatacak: Çifte maaş haberi resmen netleşti! Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

2021 yılının son haftalarında ekonomi piyasalarında gözlenen ani artışlar, o dönem içerisinde birçok sektör hizmetine ve hizmet ürününe yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep oldu. Yeni yılın başlaması ile birlikte bir miktar gerileyen ve sabit fiyatlardan işlem gören altın piyasası ve döviz kurları, Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararlarının piyasa baskıları neticesinde tekrar yükselişe geçti.

Ekonomi piyasalarında yaşanan bu olumsuz gelişmelerin ardından her kesimden vatandaş nakit desteğine ihtiyaç duymaya başladı. Bu noktada, yaşanan gelişmelerden en çok etkilenen gruplardan biri emekliler oldu. Tek maaş ile geçim derdine düşen emekliler, nakit ihtiyaçlarının bir nebze olsun giderilmesi için gözlerini bayram ikramiyelerine diktiler. Emekli ikramiyelerinin zam alıp almayacağı merak konusu oldu.

Emekli İkramiyesi Zamlanacak Mı?

Son yıllarda yapılan düzenlemelerden sonra bin 100 TL olarak hesaplara aktarılan emekli ikramiyelerinin, yeni dönemin olumsuz ekonomik gelişmeleri ışığında zam alıp almayacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen kulislerden gelen haberlere göre emekli ikramiyesinin 2 bin 500 TL olarak hesaplara aktarılacağı iddia edildi.

Emekli Temmuz Ayı Zammı Belli Oldu Mu?

Ocak ayında ve temmuz ayında olmak üzere senede iki kere zam alan emekli maaşları, açıklanan enflasyon verileri ışığında hesaplanmaktadır. Ocak ayında yüzde 30,95 oranında zam alan emekli maaşlarının, temmuz ayında ne kadar zam alacağı merak konusu oldu.

Emekli maaşlarının temmuz ayı zam oranının belirlenmesi için hali hazırda tamamlanması gereken 3 aylık enflasyon verisine daha ihtiyacı var. Ancak şimdiye kadar açıklanmış olan 3 aylık enflasyon oranlarına göre maaş zammının yüzde 16’nın üzerinde olacağı kesinleşti.

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Emekli ikramiyelerinin 2- 4 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı’ndan önce hesaplara aktarılacağı biliniyor. Ancak konuya ilişkin net bir tarih açıklaması henüz yapılmadı.