Gündem

Nisa Bebekten İyi Haber Var! Bakan Koca Açıkladı “Tedaviye Yanıt Verdi”

29 Mart tarihinde Pendik’te boş bir araziye bırakılan ve ATT görevlisi Büşra Durmaz tarafından kendi sütü ile besleyip Nisa Mihriban adını verdiği bebek vicdansız anne Ebru S. Tarafından ölüme terk edilmişti. Tüm ülke olarak yüreklerimizi yakan bu olay Nisa bebeğin yuvaya yerleştirildikten kısa bir süre sonra rahatsızlanıp hastaneye kaldırılması ile daha üzücü bir hal aldı. Yoğun bakım servisine yatırılan Nisa bebekten olumlu bir sonuç beklerken bakan kocadan açıklama geldi.

Fahrettin Koca Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya platformunda yaptığı açıklama ile Nisa bebekten haber bekleyenleri sevindirdi. “Durumu beyin ölümü açısından takip edilen Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor. Hekimlerimiz ellerinden geleni yapıyor. Siz de dualarınızı eksik etmeyin.” Şeklinde yaptığı paylaşım ile Nisa bebeğin sağlık durumunu merak edenlere bilgi verdi.

Nisa Bebekten Müjdeli Haber

Bakan Koca’nın yaptığı açıklama ile ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki verdiği öğrenilen Nisa bebek sağlık gelişmesi açısından önemli bir adım attı olarak değerlendiriyor. İlk kez tedaviye tepki veren Nisa bebek iyileşmesi konusunda umutlanılmasını sağladı.

Hastaneden Açıklama Geldi

İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi başhekimliğinde Nisa bebeğin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Daha önce tedaviye hiçbir tepki vermeyen Nisa bebeğin bugün ağrılı uyaranlara tepki verdiği açıklamasında bulundu. Başhekimlik Nisa Mihriban bebeğin çocuk yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü bu güne kadar tedavi ile ilgili bir ilerleme kaydedilmediğini ancak bugün ağrılı uyaranlara tepki verdiğini ve ilerleme kaydedildiğini belirtti. Nisa bebeğin kritik durumunun devam ettiğini ancak bu ilk tepkinin umut verici olduğunu belirten İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi başhekimliği kendilerinin Nisa bebek için ellerinden geleni yaptığını bütün sağlık personelinin bu konuda seferber olduğunu vatandaşın da Nisa bebek için dua etmelerini dile getirdi.